Jon Henrik Fjällgrens starka ord om saknaden efter dottern Ella Sáve

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad gjorde slut innan dottern Ella Sáve föddes i oktober 2020.

Foto: TT

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad blev föräldrar i oktober, men redan månaden innan valde de att gå skilda vägar. Jon Henrik bor inte med sin dotter, och berättar nu om saknaden.

I oktober blev Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad föräldrar till en liten dotter som heter Ella Sáve. Men redan innan dotterns födsel så valde Jon Henrik och Maret att gå skilda vägar. I ett långt inlägg på Instagram förklarade Jon Henrik att de inte längre är ett par.

Se också: 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik

Jon Henrik Fjällgren om uppbrottet från Maret Nystad

Dottern bor idag med Maret i Nordnorge, och Jon Henrik bor kvar i Sverige. I en intervju med Nöjeslivet berättar han om relationen med dottern och Maret idag.

– Det har varit tufft. Maret gjorde slut en månad innan förlossningen och åkte till Nordnorge där Ella Sáve har bott sedan födseln, säger han och fortsätter:

– Det har känts väldigt sorgligt och jag bär på en svår saknad. Men samtidigt vet jag att min dotter har det bra med Maret. Vi kommunicerar mycket med varandra och Ella Sáve har fått höra mig jojka.

Jon Henrik efter uppbrottet: ”Jag bär på en svår saknad”

När han gästar Malou efter tio berättar han om saknaden efter sin dotter, och längtan efter att få hålla henne i sina armar.

– Jo, jag hoppas varje dag att jag ska få göra det, säger han i programmet.

Jon Henrik Fjällgrens lycka över dottern

Det är ingen hemlighet att Jon Henrik Fjällgren har haft det tufft. Han har varit öppen med sitt mående och sin psykiska ohälsa. I boken Månbarn: min berättelse får vi ta del av det tuffa som han gått igenom, om uppväxten som kantades av mobbning, missbruk och våld. Och trots att många känner igen honom för allt otroligt som han åstadkommit i tv-rutan, som att vinna både Talang och Let's dance, så tampas han än idag med en tuff vardag.

Och känslan över att bli pappa efter allt han gått igenom har han svårt att sätta ord på.

– Det var en känsla jag aldrig har haft förut. Man vart lite, som när man tänker på sitt liv hur det har varit, jag trodde aldrig att den dagen skulle komma att jag höll i min egen dotter. Men den kom och det känns som att den här kampen jag har gått igenom har lett till något så vackert ändå, säger Jon Henrik i Malou efter tio.

Jon Henrik Fjällgrens starka ord till dottern

Efter uppbrottet från Jon Henrik – Maret har lämnat landet: ”En tung tid”