Jon Henriks egna ord efter uppbrottet från Maret

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad var ett par i fyra år innan de gjorde slut. Uppborttet blev känt några veckor efter att dottern Ella Sáve föddes i oktober 2020.

Foto: TT

Kort efter att Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad fick en bebis kom det fram att paret gått skilda vägar – en månad innan förlossningen. I en intervju med Nöjeslivet öppnar artisten upp kring uppbrottet och säger att han bär på en svår saknad.

Jon Henrik och Maret hade en relation i fyra år innan de gjorde slut. Nyheten kom kort efter att dottern Ella Sáve föddes i oktober 2020.

”Det har varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas”, skrev artisten i ett inlägg på Instagram då.

Se också: 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik

1:07

Efter reklamen: 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

(1:07)

Slå på ljud

Sedan dess har det varit tyst kring uppbrottet, men nu öppnar Jon Henrik upp sig mer i en intervju med Nöjeslivet. Där framkommer det att han fortfarande bär på en stor sorg kring hur det blev.

– Det har varit tufft. Maret gjorde slut en månad innan förlossningen och åkte till Nordnorge där Ella Sáve har bott sedan födseln, säger han till Nöjeslivet.

Efter uppbrottet från Jon Henrik – Maret har lämnat landet: ”En tung tid”

– Det har känts väldigt sorgligt och jag bär på en svår saknad. Men samtidigt vet jag att min dotter har det bra med Maret. Vi kommunicerar mycket med varandra och Ella Sáve har fått höra mig jojka.

Jon Henrik har en fin relation till Maret och dottern

Han berättar att Maret är en stor trygghet och försöker se det som att det är så här saker ser ut just nu, men framåt hoppas han att det ser annorlunda ut.

– Jag och Maret har båda kommit i insikt i att vi befinner oss i en svår situation. Men vi har ändå landat i att vi kommunicerar bra och har respekt för varandra. Det har växt fram något större som är väldigt betydelsefullt för mig.

Jon Henrik Fjällgrens starka ord till dottern

Trots avståndet med lilla Ella Savé håller de kontatkt i videosamtal – och att bli pappa har påverkat Jon Henrik på flera sätt. Nu känner han att han inte längre gör saker bara för sig själv.

– Jag har fått uppleva mycket i mitt liv med psykisk ohälsa och mobbning, men nu känns det som om jag verkligen inte är ensam. Nu kämpar jag för henne och har fått en starkare glöd, säger han till Nöjeslivet.