Jon Henrik Fjällgrens starka ord till dottern

Jon Henrik Fjällgren med flickvännen Maret Nystad, skålar i champagne.

Foto: Peter Wixtrom/Aftonbladet/TT

I slutet av oktober blev Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad föräldrar. Det har alltså gått en månad – och nu berättar artisten hur det är att vara pappa.

För fyra år sedan fann Jon Henrik Fjällgren kärleken i Maret Nystad. Under den tiden hade artisten tagit in på ett behandlingshem i Norge, bara en liten bit ifrån där den blivande flickvännens bodde. Efter ett inlägg på Instagram började de skriva med varandra och efter ett tag började de träffas.

– Jag tror att jag la ut något på mina sociala medier om att jag befann mig där och hade det lite tråkigt. Vi började höras på telefonen och det slutade med att vi började ses. Vi åt någon middag och umgicks men jag kände mig hela tiden rädd för att skrämma iväg henne med sakerna jag varit med om. Men så blev det inte. Hon hade det inte så lätt själv, har Jon Henrik Fjällgren berättat i podcasten I sanningens namn.

Jon Henrik Fjällgren har blivit pappa – stora glädjen över dottern
Slå på ljud

Jon Henriks kärlekslycka med Maret

Paret var under en tid hemlighetsfulla med sin kärlek, vilket berodde på att Maret Nystad inte var så sugen på offentligheten som det skulle innebära att gå ut med relationen. Men efter ett tag började de synas mer och mer ihop.

I somras avslöjade artisten via Instagram att han och flickvännen väntade barn.

”Din jojk spelades igår kväll och jag vet att du hörde den fina du. Ikväll tänkte vi berätta om dig. På grund av att texten går för fort i filmen så skriver Jag den här också. Det finns något vi vill berätta. Något stort kommer att hända i våra liv. (Vi skall bli föräldrar)”, skrev han till en video då.

Jon Henrik Fjällgren om nya boken: ”Oro, sorg och rädsla”

För en månad sedan kunde Hänt till sist berätta att ett barn kommit till världen. Artistens presskontakt berättade då att de blivit föräldrar till en dotter som föddes i Maret Nystads hemtrakter i Nordnorge.

Jon Henrik Fjällgren lade sedan upp en bild på dottern och skrev:

”Som alla kanske har läst så har våran dotter kommit nu. Hon är otroligt vacker och helt frisk. Vi är båda glada och stolta över detta och de känns stort sätt overkligt. Har ej hittat namn till henne än men det kommer nog framöver”.

Nya fina orden om dottern

Nu har han på Instagram story delat med sig av en till bild tillsammans med dottern. Bilden är svartvit och de ligger och sover i en säng med varandra.

”Jag tänker och jag känner så mycket just nu att orden inte riktigt kommer ut. Vackra lilla du, min diamant och dotter”, skriver han och fortsätter:

”Aahtje (pappa på samiska, reds. anm.) älskar dig så mycket att jag ibland kan gråta. Det finns så mycket som jag vill berätta för dig och visa, det finns så mycket jag vill säga. Aahtje är här”, skriver han.

Jon Henrik Fjällgren visar upp dottern – se första bilden här
Jon Henrik Fjällgren har blivit pappa – första orden om dottern