Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kajsa Bergqvist om att jobba tillsammans med hustrun Josefin

28 jul, 2022 
Michaela Mastad
Kajsa bergqvist och frun Josefine
Kajsa Bergqvist och hennes hustru Josefin är inte bara parhästar i kärlekslivet. De driver också en restaurangverksamhet tillsammans för slutna sällskap.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Friidrottare Khaddi Sagnia berättar om sin fattiga uppväxt i intervju med Carina BergfeldtBrand logo
Se också: Friidrottare Khaddi Sagnia berättar om sin fattiga uppväxt i intervju med Carina Bergfeldt

Den före detta elitidrottaren Kajsa Bergqvist ligger inte på latsidan. Även fast hon inte håller på med höjdhopp längre så är hon fortfarande involverad i friidrottsvärlden. I dag arbetar hon som expertkommentator och förbundskapten för Sveriges friidrottslandslag.

– Jag hade lovat mig själv att jag aldrig skulle bli vare sig expertkommentator eller tränare. Några gånger fick jag frågan om att följa med till mästerskap och vara kommentator. Efter fyra år tackade jag till sist ja. När jag väl var på plats på arenan insåg jag att det här är ju det roligaste som finns. Då kom kärleken till friidrotten tillbaka, säger hon i en ny intervju med Hemtrevligt.

”Vi har egen båt”

På hemmaplan så har Kajsa och hennes maka Josefin full rulle på sin lilla ö strax utanför Vaxholm.

– Vi har egen båt, det underlättar. I morse åkte jag till Lidingö och tog bilen därifrån, säger hon i en intervju med Expressen.

Kajsa Bergqvist, som bott på ön sedan 2005, berättar att hon alltid vinklar glatt till Ålandsbåten när hon är hemma.

Annons

– I morgon åker ett amerikanskt fartyg förbi oss. Det ska vara en av de största båtarna i världen. Det blir häftigt, hoppas jag är hemma då, säger hon.

Driver egen restaurangverksamhet tillsammans

Men det slutar inte bara vid friidrotten. Kajsa och hennes fru Josefin som arbetar på en restaurang i centrala Stockholm, driver en egen restaurangverksamhet för slutna sällskap. På frågan om hur det känns att ta emot obekanta i sitt hem så svarar Kajsa:

– Första gången var vi inte säkra på hur det skulle kännas, men det visade sig vara fantastiskt kul. Jag älskar att jobba med mat och vin. Att få duka ett festbord är en välbehövlig motvikt till förbundskapten-jobbet. Jag tror inte det är bra att tänka på idrott 24 timmar om dygnet. Från början lagade jag all mat själv. På grund av tidsbrist har jag nu fått lämna över kockhatten till andra, men jag försöker att göra en rätt på menyn för att hålla kunskapen vid liv. Dessutom väljer jag vinet till maten.

Annons