Kändisarna med udda intressen

Marianne Mörck och Rickard Söderberg

Både Marianne Mörck och Rickard Söderberg har speciella intressen.

Vi ser dem oftast på bioduken eller i TV-rutan, men när de är lediga har många av våra folkkära kändisar helt andra intressen. Vissa är till och med ganska speciella. Se vem som älskar änglar, har en förkärlek för Mc Donald´s figurer, eller tror på kristallernas helande makt.

Änglar, finns dom?

Ja, i alla fall om vi ska tro skådespelerskan Christina Schollin som spelade den omsusade huvudrollen i filmen från 1961 med samma titel. Under sitt liv har hon haft ett stort intresse för handarbete och speciellt för prydnadsänglar. Under många år sålde hon också dessa änglar i en liten butik inriktad på prydnadssaker till hemmet. Numera kan man köpa dem i hennes må bra oas med namnet ”Änglar finns” i Gamla stan i Stockholm.

Christina Schollin

Christina Schollin har alltid haft ett stort intresse för änglar.

Charles Hammarsten/TT

Ett Mörckt Kinderägg?

Skådespelerskan och operasångerskan Marianne Mörck, har tidigare berättat i media att hon samlar på kinderäggsfigurer. Hennes samling sägs bestå av hela 30.000 till 35.000 figurer.

Gör egna krukor – så här skapar du dem med lera steg för steg

Men Marianne leker inte med figurerna, utan bara samlar på dem. Frågan alla chokladälskare ställer sig är: Vad händer med chokladen?

Marianne Mörck

Marianne Mörck har extremt många kinderfigurer.

LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Se också: 5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria
1:12

Efter reklamen: Se också: 5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria

(1:12)

Slå på ljud

Gynning och kristallkulan

Konstnären, podderskan, modellen och TV-kändisen Carolina Gynning är alltid aktuell med nya projekt. Hon är också en person som tror på andlighet och energier. Där kommer intresset för kristaller in. Det finns nämligen kristaller som kan hjälpa oss människor på traven i livet. Exempelvis finns det stenar för förändring och stenar för kärlek och lycka.

Carolina Gynning

Carolina Gynning tycker om kristaller och tror de kan ha en andlig betydelse.

Cornelia Nordström/Expressen/TT

Magnus Ugglas McDonald´s figurer

Magnus Uggla är inte bara kung i baren enligt låten som släpptes 1997. Han är även kung på McDonald´s. Sedan han berättat om sin enorma samling McDonald´s Happy meal figurer för den svenske Mc Donald´s chefen Paul Lederhausen, äter han numera gratis på hamburgerrestaurangen under resten av sitt liv. Det var hans dotter Agnes som vid två års ålder, redan år 1992 började samla på figurerna. Sedan tog Magnus över och fortsatte. Hur många figurer han har nu vet vi inte, men det är garanterat många.

Magnus Uggla

Magnus Uggla har evigt VIP-kort på McDonald´s tack vare sin enorma samling Happy meal figurer.

Karin Törnblom/TT

Pyssla med lufftorkande lera till påsk

Rickard Söderberg och Legoland

Operasångaren Rickard Söderberg är också känd för att gilla lego. Han har byggt allt från Eiffeltornet till olika världar från Sagan om ringen. Byggsatserna är på många tusen bitar och kräver tid och kreativitet av den som bygger. I hemmet tar dessa byggnationer också upp en hel del plats, för när man väl lagt ner mycket tid på att bygga ihop dem, vill man kanske inte slänga dem.

Rickard Söderberg

Operasångaren Rickard Söderberg gillar lego.

Tommy Lindholm/Pacific Press/Shutterstock