Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Karl Fredrik Gustafssons pengatrubbel – räddas av sambon

11 mar, 2021 
Julia Navrén
Karl Fredrik Gustafsson med sin partner och sambo Petter Kjellén
Karl Fredrik Gustafsson är floristen som satsat allt på sin stora passion!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tack vare sina kunskaper om blommor och växter har floristen Karl Fredrik Gustafsson blivit ett välbekant ansikte bland Sveriges tv-tittare. Nu är han aktuell med ett helt eget tv-program, som tar plats hemma på Österlensgården där han bor med sin sambo Petter Kjellén sedan sex år tillbaka.

Se också: Titta in hos Karl Fredrik på Österlen

Titta in hos Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
Titta in hos Karl Fredrik på Österlen

Sedan de köpte 1600-talsgården tillsammans har det hänt en hel del och Karl Fredrik driver numera företaget Eklaholm AB där alla hans affärsidéer ryms!

– Vi har lagt om taken, dragit in nytt vatten, byggt två nya badrum och satt in gamla kakelugnar. Under drygt fyra år har vi lagt ned mycket jobb, fått i gång butiken och redan spelat in en tv-serie. Tack vare att jag sålde morfars gård kan vi förverkliga det här, sa han nyligen till Leva&Bo.

Annons

Karl Fredrik på Österlen – räddas av sambon

Expressen har granskat tv-profilens inkomster de senaste åren och det har både varit klirr i kassan och – nästan – lika mycket klirr ut ur kassan. 2019 omsatte bolaget hela åtta miljoner kronor, men gick bara med 20 000 i vinst. Så hur går ekonomin ihop egentligen? Jo, genom Karl Fredriks sambo Petter, som ställer upp för sin partner i alla lägen!

karl fredrik på österlen
Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén stormtrivs på den vackra gården på Österlen.

”Eftersom jag har återinvesterat alla pengar i verksamheten har jag inte kunnat ta ut någon lön. Men tack och lov har jag under den här tiden haft min sambo som haft en stadig inkomst”, skriver Karl Fredrik Gustafsson i ett mejl till Expressen.

Och tur är väl det! Det är inte heller första året som marginalerna har varit knappa för Karl Fredrik. 2018 hade han 12 000 i inkomst och året dessförinnan låg tjänsteinkomsten på 4000 kronor. Men Karl Fredrik är på gång med något stort nu med sitt nya tv-program och vi kan inte få nog av hans vackra blommor och härliga personlighet i tv.

Annons