Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Karl Fredrik Gustavsson sa nej till en selfie – blev utsatt för hat

13 jun, 2021 
Simon Nilsson Larsson
FotografTt
Karl Fredrik Gustavsson är inte alltid på humör för att ta bilder.
Den populäre trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson får ofta ställa upp bild när fans kommer förbi hans gård Eklaholm på Österlen.
Nu berättar tv-profilen att han tackat nej till att ta en selfie – något som gjorde en besökare väldigt arg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

När Karl Fredrik på Österlen började visas blev han snabbt en av Sveriges mest älskade personer. Det nya kändisskapet kommer dock med ett pris. I ett inlägg på Facebook berättar TV4-profilen att han ibland kan ha dagar när han känner sig lite låg.

”Nu tar jag upp något jag sällan talar om, att det kan bli för mycket och att jag vissa dagar är lite mer lågmäld och melankolisk, vilket kan vara riktigt skönt. Dessa dagar är inga dåliga dagar, jag arbetar på i min verksamhet och tar hand om växterna och blommorna. Dessa dagar känner jag oftast inte för att ta bilder tillsammans med er kunder eller ens bli fotograferad”, skriver han och fortsätter:

Annons

”Den här veckan hade jag en sådan dag när jag tackade nej till att ta selfie och bli fotograferad, men det kommer jag nog aldrig göra om, tacka nej alltså! För så mycket skit jag fått på mail, i kommentarer och meddelanden har jag aldrig tidigare fått. Eftersom jag tackade nej till selfie så var jag tydligen så otrevlig och personen i fråga skulle aldrig mer komma tillbaka!”.

”Är det otrevligt och dåligt bemötande?”

Han frågar sedan sina följare vad det tycker om det hela, och om det är så att kändisar alltid måste ställa upp på bilder.

”Är det otrevligt och dåligt bemötande att ibland tacka nej till selfie eller är det orättvist och borde vi avråda från det helt och hållet? Här behöver jag er hjälp!?”, undrar han.

Följarnas stöd

Och följarna verkar vara på Karl Fredrik Gustavssons sida.

”Alla är vi människa och vi har rätt att bestämma över vart liv. Kändis eller ej spelar ingen roll. Det är de som inte acceptera det som har ett problem. Det det ha med prestige att göra. Man behöva inte prestera sig på andras kostnad”, skriver en person.

”Ni bjuder på er själva mer än man kan förvänta sig , hur orkar ni att ta emot så många besökare sju dagar i veckan”, kommenterar en annan. Och tredje skriver:

”Ni behöver få vara privata och ska inte behöva ställa upp på selfie hela tiden och bli fotograferade. Nej, stå på er härliga människor”.

Foto: TT

Annons