Kikki Danielssons lyckobesked: ”Jag är fullkomligt nöjd”

Kikki Danielsson Melodifestivalen 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

Tanken var att Kikki Danielsson skulle vara med i avslutningen av Lotta på Liseberg, men hon tvingades ställa in. Trots att livet inte ter sig så som det brukar för sångerskan finns det ljusglimtar.
”Jag är fullkomligt nöjd”, berättar hon.
Slå på ljud

Det var många som blev besvikna när nyhet kom om att Kikki Danielsson ställer in sin medverkan i säsongsfinalen av Lotta på Liseberg. Den folkkära artisten hade varit saknad redan innan hennes planerade medverkan, då Lotta Engbergs gamla parhäst Elisabeth "Bettan" Andreassen, 62, överraskande nog hälsade på.

Anledningen till att Kikki Danielsson kom på tal då var ju att de tre har uppträtt flera gånger tillsammans, bland annat med under namnet Kikki, Bettan och Lotta med den oförglömliga låten Vem e’ de’ du vill ha, som framfördes på Melodifestivalen 2002 och slutade på en tredjeplats.

Lotta och Bettan framförde under den kvällen bland annat Dag efter dag, som Betta och Kikki vann Melodifestivalen med 1982 – då med gruppen Chips.

Tittarna hade alltså hoppas få se Kikki Danielsson på scenen i säsongsfinalen, men blev besvikna igen. Artisten valde nämligen att ställa in en dryg vecka innan programmet. Anledningen till det var coronapandemins fortsatta framfart.

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett fram emot att sjunga och möta tv-publiken hos Lotta på Liseberg, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, berättade Kikki Danielsson i ett pressmeddelande då.

Hon ersattes av Liamoo som vann TV4-programmet Idol 2016.

På Instagram har Kikki Danielsson den senaste tiden, på sitt sedvanliga humoristiska sätt, delat med sig av sina känslor kring coronaviruset och alla restriktioner som kommer till följd av det.

Kikki Danielsson: ”Livet känns oerhört skört”

I ett inlägg skriver hon bland annat:

”Måste säga, att jag är inte det minsta besviken på att inte åka utomlands i år!! Tänk bara att slippa alla köerna på Arlanda: incheck, Security, Boarding etc….”, och tillägger:

”Nä, jag är fullkomligt nöjd i mitt hem i Bollnäs. Man får inte roligare än man gör sig”.

Samtidigt känner hon så klart viss oro över sakernas tillstånd, något som hon också delar med sig av.

”Livet känns oerhört skört i en tid som denna, och vissa dagar är tuffare än andra. Så är nog fallet för många av oss”, skriver hon och tillägger:

”Men jag försöker tänka positivt så långt det går”.

Stödet från följarna

Positivt är det också i kommentarsfältet där följarna hyllar och stöttar artisten.

”Du har en bra inställning. Många av oss har inte ens kunnat resa på 10 år så detta är ingen skillnad, bara glad om jag slipper få covid-19”, skriver en person.

”Absolut Vi får åka en annan gång. Finns så mycket vackert här hemma”, skriver en annan, och en tredje tackar Kikki Danielsson för humorn:

”Jag blir alltid på gott humör när jag läst dina inlägg. Tack för dina härliga kommentarer”.

Kikki Danielsson efter svåra sjukdomen: ”Behöver hjälp”