Kolla in trailern för Mirakel – årets julkalender i SVT

Foto: SVT

Årets julkalender i SVT väntas bli en succé som passar hela familjen – Mirakel är en magisk julsaga som rör sig i tid och rum mellan 1920 och 2020.

Förra årets julkalender Panik i tomteverkstan blev en stor succé, så förväntningarna på årets julkalender är stora. Och det ser lovande ut – i årets kalender utlovas humor, spänning och massor av julkänsla.

Slå på ljud

Det här handlar julkalendern i SVT 2020 om

I ett pressmeddelande avslöjar man nu mer om handlingen i Mirakel:

”Mira och Rakel bor i samma rum i samma herrgård – men hundra år ifrån varandra. När ett konstgjort och förrymt svart hål råkar krascha på deras vind byter flickornas själar plats med varandra. Den föräldralösa flickan Mira från 2020 färdas 100 år bakåt i tiden och den fina flickan Rakel från 1920 hamnar i vår moderna tid. Men tidsresor sker sällan utan problem…”

Kändistät rollista – de spelar huvudrollerna

Huvudrollerna som Mira och Rakel spelas av Sarah Rhodin och Bibi Lenhoff, men på rollistan finns även exempelvis Johan Glans, Marika Carlsson, Therése Lindgren, Babben Larsson, Annika Andersson och Dragomir Mrsic.

– Grundtanken var: vad skulle hända om Madicken hamnade i vår tid, och om en överaktiv, modern kaxig tjej hamnade bland de nästan osynliga barnen 1920? säger Peter Arrhenius, huvudförfattare och mannen bakom idén. Han avslöjar också att det uppstår en stor dos situationskomik i krocken mellan två världar.

Karl-Bertil Jonssons julafton blir storfilm – han spelar huvudrollen

Peter Arrhenius har tidigare bland annat skrivit avsnitt till serierna Heder och Svartsjön. Han är även upphovsman till Viaplays Ingen utan skuld och har skrivit ett antal barn- och ungdomsböcker. Mirakel regisseras av Calle Åstrand, som bland annat är en av personerna bakom klassikern Kenny Starfighter med Johan Rheborg och julkalendern Håkan Bråkan.

– Jag är övertygad om att årets julkalender Mirakel kommer att uppfylla förväntningarna för gemensamt julmys varje dag i december, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn.

Mirakel sänds från och med 1 december 2020 på vardagar klockan 7.15 och kl 18.45, samt på helger klockan 8.45 och 18.45, i SVT och på SVT Barn. Den släpps dessutom varje dag klockan 02.00 på SVT Play.

Quiz: Vad minns du om tidigare julkalendrar?
Julkalendern i SVT 2020: Här är allt vi vet om Mirakel