Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Ann Söderlund raderar inlägg efter kritikstorm mot reklam med död närstående

22 feb, 2023 
På Instagram skrev Ann Söderlund ett känslosamt inlägg om sin döda farbror. Det var också ett betalt samarbete med en begravningsbyrå. Följarna rasade snabbt mot inlägget, som raderades dagen efter.
– Tråkigt att det är så laddat att prata om döden i betalda samarbeten, säger Söderlund till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

På tisdagen publicerade journalisten och programledaren Ann Söderlund ett inlägg på Instagram, som väckte starka reaktioner. Inlägget innehöll en hyllande text till hennes farbror som nyligen gått bort. Men det var inte det som provocerade följarna, utan att texten var ett betalt samarbete med begravningsbyrån Ignis.

Se också: 9 snabba med journalisten Ann SöderlundBrand logo
Se också: 9 snabba med journalisten Ann Söderlund

”Just nu har vi sorgepaus. Där tårar får gråtas och tacksamheten får väckas till liv. Ignis begravningsbyrå finns där och hjälper till hela vägen, så det finns tid att sörja”, skrev profilen i inlägget.

Kommentarsfältet fylldes snart av ilskna följare.

”Hur kan du göra ett samarbete över att din farbror har dött? Helt sinnessjukt”, kommenterade en följare.

När bilden fortfarande var uppe skrev Ann Söderlund till Aftonbladet att inlägget kändes bra, oavsett om det var ett samarbete eller inte.

”Är inte hela problemet med svenskars inställning till sjukdomar och döden att locket ska läggas på. Vi ska ”inte prata om det”. Nu gör jag den och det känns bra. Samarbete eller ej.” skriver hon.

Annons

Malin Berghagen har fått kritik


På onsdagen, morgonen efter att inlägget publicerats, valde Ann Söderlund att radera inlägget från sin Instagram. Till Aftonbladet sa hon då att hon hoppas att hon inte sårat någon.

”Tråkigt att det är så laddat att prata om döden i betalda samarbeten. Det kanske upprör mer än det tröstar. Jag tog bort inlägget och är hemskt ledsen om jag sårat någon”, skriver hon i ett meddelande till Aftonbladet.



Också tv-profilen Malin Berghagen har gjort betalt samarbete med begravningsbyrån. Tidigare i veckan publicerade hon ett inlägg om att hon sörjde sin granne som dött. Hon har dock kvar sitt inlägg trots kritiken från följarna. Till en kommentar svarade Malin Berghagen:

”Tror det är viktigt att påminna om att vi inte behöver gå igenom det här själva och att det finns stöd att få.”

Annons