Kronprinsessan Victoria besöker Svensk plaståtervinning

Kronprinsessan Victoria under sitt besök i Motala

Från Reykjavik till Motala. I dag besökte kronprinsessan Victoria Östergötland för att lära sig mer om plaståtervinning. På kavajslaget hade hon en färgglad brosch – som väckte mångas nyfikenhet.

Kronprinsessan Victoria befann sig i dag i Motala för ett besök på företaget Svensk plaståtervinning. Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf hälsade kronprinsessan välkommen när hon klev ur en av hovets svarta säkerhetsbilar och trots höstmörkret sken Victoria som en sol. Genom åren har hon blivit känd för att alltid vara lika engagerad och nyfiken.

Kronprinsessans modedetalj väcker frågor

Hon visade prov på det när hon överraskades med en resväska tillverkad av Motalaplast.

– Oh. Då kan jag alltid ha med mig en liten bit av Motala, säger hon till MVT.

På tidningens fråga om hon själv tycker det är svårt att sortera plast blir svaret:

– Nej, det är inte svårt att sortera just plast, men att vara konsument i dag och göra det bästa för miljön kan vara svårt.

kronprinsessan victoria motala

Kronprinsessan välkomnades av Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf.

Men det var en detalj som väckte frågor.

”Vad är det egentligen för brosch som kronprinsessan har fäst på sin kavaj?”, undrade många.

Det kan vi svara på! Och det handlar inte om någon juvel ur det kungliga smyckeskrinet inte. Nej, Victoria bär en färgglad brosch som är formad som en cirkel. En brosch där varje färg symboliserar FN:s globala hållbarhetsmål, som ju kronprinsessan Victoria är ambassadör för.

Victoria anpassar klädsel efter uppdrag

Kronprinsessan tycks ha en tanke med allt hon gör, säger och har på sig. Så även denna dag. Handlar ett kungligt uppdrag om att fördjupa sig i återvinning och hållbarhetsfrågor. Ja, då klär sig Victoria också därefter.

kronprinsessan victoria motala

Svensk plaståtervinning i Motala driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Under dagen deltog Victoria även i en vetenskaplig konferens i Linköping, som arrangeras med anledning av Barndiabetesfondens 30-årsjubileum.

Av Ellen Myrgård/Svenskdam 

Foto: TT

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: