Kronprinsessan Victoria på Instagram – så följer du henne

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel poserar för en selfie med ett gäng från allmänheten.

Foto: TT

Över en miljard personer i världen finns på Instagram. Bilder på vår svenska kronprinsessa Victoria dyker ofta upp bland dem som följer henne. Så här gör du för att se ännu mer av Victoria!

Det sociala mediet Instagram växer så det knakar och förutom privatpersoner har företag, kändisar och politiker konton där vi kan följa deras vardag och arbete bakom kulisserna. De senaste åren har även kungligheter valt att haka på trenden och vi kan till exempel följa Prins Carl Philip och prinsessan Sofia under namnet Prinsparet, något som i skrivande stund svindlande 236 000 personer gör.

Även prinsessan Madeleine har ett konto på Instagram där hon går under namnet princess_madeleine_of_sweden. Även hon har många följare; 259 000 personer följer till dags datum kontot där hon både delar med sig av bilder från diverse officiella uppdrag och sådana som ger oss en inblick i privatlivet.

Victoria har inget konto på Instagram

Storasyster Victoria har inget eget konto på Instagram och det beror på att hon omfattas av kungahusets strategi att ha ett officiellt konto där vi kan ta del av hela kungafamiljens uppdrag. Det officiella kontot heter rätt och slätt Kungahuset och här dyker både Victoria och hennes familj upp då och då och sänder privata hälsningar till följarna som hittills hunnit bli hela 432 000 stycken.

Kronprinsessan Victoria på Instagram – så följer du henne

Du som vill se ännu mer av Victoria på ditt Instagram behöver inte misströsta i frånvaron av hennes eget konto. Det finns två enkla sätt att få se ännu mer av vår härliga kronprinsessa bland dina bilder.

Kontot princessvictoriaofsweden är ett så kallat ”fankonto” där privatpersoner delar bilder av Victoria. Det populära kontot har i dag över 70 000 följare och över 500 bilder på Victoria och hennes familj.

Ett annat sätt att få ännu mer Victoria i sitt flöde är att följa en så kallad hashtag, en funktion som katalogiserar bilder på Instagram. Under hashtagen #crownprincessvictoria finns över 50 000 bilder på såväl Victoria med familj och hennes syskon och föräldrar.

Hur mycket kan du om kronprinsessan Victoria?