Kronprinsessan Victoria sjuk i covid-19 för andra gången

kronprinsessan victoria
Hovet meddelar att kronprinsessan har förskylningssymptom, men mår i övrigt bra.
TV: Året med kungafamiljen 2021
0:47

Efter reklamen: TV: Året med kungafamiljen 2021

(0:47)

Slå på ljud

Uppdatering: På söndagen släppte Hovet information om att också prins Daniel smittats av covid-19.

På lördagen meddelade Sveriges kungahus i ett pressmeddelande att H.K.H. kronprinsessan Victoria, 44, har testat positivt för covid-19.

Tidigare i veckan kom nyheten om att kronprinsessans föräldrar, kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, också är sjuka i corona.

Kronprinsessan Victoria är fullvaccinerad

Hovet skriver i pressmeddelandet på lördagen att:

”Kronprinsessan, som är fullvaccinerad, har förkylningssymptom men mår i övrigt bra. En smittspårning har inletts”

Det är andra gången kronprinsessan Victoria insjuknar i covid-19. I mars 2021 meddelade Hovet att hon och prins Daniel båda var smittade av corona. Man förklarar nu att i enlighet med gällande förhållningsregler har kronprinsessan med familj isolerat sig i hemmet.

kronprinsessfamiljen

Kronprinsessan Victoria med prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel vid Drottningholms slottskyrka sommaren 2021.

Kronprinsessan Victoria och hennes make prins Daniel, 48, bor med barnen prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, på Haga slott i Stockholm.

Norges kronprinspar ställde in statsbesök

”DD.KK.HH. Kronprinsessans och Prins Daniels officiella program för i första hand de närmaste sju dagarna kommer med anledning av detta att justeras”, skriver Hovet.

Ett av de åtaganden som skjutits upp med anledning av den skenande smittspridningen är Norges kronprins Haakon och kronprinsessa Mette-Marits planerade besök till Sverige den 26–28 januari, något som också meddelades av Hovet tidigare i veckan.

Kungaparet isolerar sig på Drottningholms slott

Det är sedan tidigare känt att kungen och drottningen, som också testat positivt för covid-19, för närvarande isolerar sig i sitt hem på Drottningholms slott.

”Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl”, skrev hovet i ett pressmeddelande på tisdagen.

I en kommentar till Aftonbladet sa kungahusets informationschef Margareta Thorgren i veckan att kungaparet testat positivt för covid-19 vid en rutinkontroll:

– Det var att det är många sjuka eller som har testat positivt just nu så det var en ren rutinåtgärd. De mår efter omständigheterna väl. De är hemma på slottet och sitter som man ska göra i karantän.

Kronprinsessan smittades inte av kungaparet - då

kungen med visir

Kungen och drottningen isolerar sig just nu i sitt hem, Drottningholms slott.

Om smittspårningen i fallet kungaparet sa Margareta Thorgren på tisdagen att:

– När det gäller barn och barnbarn så har vi kunnat se och utesluta att de skulle beröras av den här smittspårningen.

Källa: Sveriges kungahus

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
1:30

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

(1:30)

Slå på ljud