Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kungens beslut för att skydda Victoria

22 sep, 2020 
Helena Wiklund
En kombinerad bild av Kungen och kronprinsessan Victoria.
Säkerheten. Det är vad det handlar om för kungafamiljen – i alla lägen. Och nu har kungen fattat ett nytt beslut som rör Victoria.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Som Sveriges tronföljare är kronprinsessan Victoria helt avgörande för den framtida monarkin – och för att skydda både henne och den övriga familjen har kungen nu valt att ta till ett helt nytt grepp.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria.

Snart ska både han själv och resten av kungafamiljen dra igång sin stora satsning, de kommande besöken i Sveriges 21 län. Kungen vill visa sitt deltagande med alla som drabbats av covid-19-pandemin, men också ingjuta framtidstro och tillförsikt.

Annons
5 gånger Victoria har burit Silvias kläderBrand logo
5 gånger Victoria har burit Silvias kläder

Men enligt vad Svensk Dam erfar kommer informationen inte att offentliggöras på förhand. Du kommer alltså inte att få veta när ditt län står på tur för att få kungligt besök. Kungen, drottningen, Victoria, Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip delar på uppdragen, men vem som kommer till vilket län är just nu inte officiellt.

Kungen drottning Silvia kungaparet Stockholms slott
Kungaparet tänker nytt.

Kungafamiljens nya strategi

– Covid-19 gör att vi inte kan vara lika transparenta i kommunikationen som vi brukar vara, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons
Kungafamiljen
Snart reser de ut i landet. De kommande månaderna kommer hela Sverige få kungligt besök.

– I och med att vi befinner oss i en pandemi så är det ju oerhört viktigt att vi följer restriktionerna för alla inblandade. Och skulle vi lägga ut mer information i kalendern på förhand, så ökar sannolikheten att människor samlas på platsen – och vi ska inte skapa folksamlingar. Då riskerar vi allas hälsa.

Kungaparet länsbesök Södermanland
I vanliga fall brukar det se ut så här, med mycket folk och stora förväntningar. Men så kan det alltså inte bli detta coronaår.
Annons

– Vi måste tänka noga och tänka nytt för vi vill ju verkligen belysa kungens viktiga uppdrag inte minst i kriser och i en pandemi.

Annons