Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckberg inför premiären: Jag har gått runt i pyjamas i ett år

07 sep, 2021 
Mirijam Geyerhofer
Camilla Läckberg på premiären av långfilmen Glaciär.
Camilla Läckberg fick starta premiäravsnittet av Svenska powerkvinnor med en annan premiär, där hennes långfilmsdebut Glaciär visades.
Inför premiären av realityserien Svenska powerkvinnor har det utlovats en mer privat bild av några av landets mest kända och inspirerande kvinnor, och Camilla Läckberg började premiäravsnittet med att torka spilld gröt från vardagsrumsmattan.
– Här får man verkligen följa med mig i vardagen, konstaterade succéförfattaren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Camilla Läckberg är väl mest känd som deckarförfattare, men har de senaste åren både skrivit böcker i andra genrer, och även slagit sig in i tv-världen med serien Lyckoviken som hon beskrivit som en modern såpa.

I somras gjorde hon dessutom långfilmsdebut som manusförfattare till filmen Glaciär, och efter en presentation av seriens övriga deltagare avslutades det första av Svenska powerkvinnors sex avsnitt med att de alla samlades på filmens premiär.

I Svenska powerkvinnor får vi följa Camilla Läckberg, Laila Bagge, Kristina "Keyyo" Petrushina, Antonija Mandir och Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh. Alla framgångsrika inom sin bransch, och de utlovar en inblick i såväl karriär som vardagsliv. Läckberg har bland annat sagt att hon aldrig varit så privat offentligt tidigare.

Känner inte varandra sedan tidigare

I kvällens premiäravsnitt får vi bekanta oss med de fem deltagarna – och de får även bekanta sig med varandra. Flera av dem hade aldrig mötts tidigare, och Antonija Mandir var nervös inför att få träffa Camilla Läckberg för första gången.

Annons

– Jag känner mig som ett litet fan! Jag läser inte böcker annars, hennes är de första jag läser, säger hon när hon blir sminkad inför kvällens filmpremiär.

Se också: Bagges hyllning till Läckberg

Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla LäckbergBrand logo
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla Läckberg

Att stå i rampljuset vid filmvisningen gjorde att Camilla Läckberg behövde ta ett varv i sin stora walk in closet och byta ut sina bekväma hemmaplagg mot något mer gala-vänligt.

– Jag klär inte upp mig, jag är drottningen av myskläder. Jag har levt i pyjamas i ett år.

Läckberg: "Jag är skitnervös"

Inför långfilmspremiären är det nervösa känslor som blandas med stolthet och tittarna får höra Camilla beskriva känslan av att inte vilja fastna i sin bekvämlighetszon utan faktiskt våga testa på nya saker för att känna att hon utvecklas.

– Jag är skitnervös! Jag skulle kunna skriva deckare år efter år, men jag skulle dö av tristess och jag skulle inte komma någon vart, varken rent personligt eller utvecklas som författare.

Det första avsnittet av Svenska powerkvinnor visas på TV3 ikväll klockan 21 och går även att se på Viaplay och Viafree.

Annons