Läkarens varning till Leif GW Persson: "Trodde inte vi skulle ses mer"

Leif GW Persson lever halva året vitt – och halva grått. Beslutet att hålla sig nykter sex månader om året fattade han efter ett läkarbesök. "Han trodde inte att vi skulle ses mer", säger polisprofessorn till Expressen.

Författaren och kriminologen Leif GW Persson fortsätter sin viktresa. Lagom till årsskiftet hoppas han ha gått ner 50 kilo.

Leif GW Persson i tv-studio.

Leif GW Persson. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Först rann kilona av honom, men i slutet av augusti, med fyra månader till dagen D, har han stannat av på 26 kilo, berättar han för Expressen.

– Jag ska fortsätta. Jag tänker inte ge upp halvvägs, men sedan får vi se, säger han till tidningen.

En anledning till att viktraset avstannat tror han beror på att han sedan midsommar åter börjat dricka alkohol efter att ha varit nykter i ett halvår.

– Jag skulle inte klara av att dricka alkohol hela året eftersom jag ofta dricker för mycket när jag gör det. Det var ett beslut som jag tog för mycket längesedan. Det borde fler tänka på faktiskt, säger han till Expressen.

Lovade att bättra sig

Beslutet grundade sig i en skarp varning från en läkare under en hälsokontroll.

– Läkaren sa att mina levervärden var ganska usla. Jag svarade att jag ska försöka åtgärda det till nästa år och ”vi ses igen”, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson.

Leif GW Persson lovade vid årsskiftet att gå ner 50 kilo under 2017. Foto: Margareta Bloom Sandebäck/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Men läkarens replikskifte fick polisprofessorn att haja till ordentligt.

– Då svarade han att han inte trodde att vi skulle ses mer om jag fortsatte på det viset. Och det var ett ganska klart besked. Jag är inte livstrött på det viset så då slutade jag helt enkelt och bestämde mig för att jag kör halva året vitt och halva året grått, säger han till Expressen.

Av Helena Sjögren

Läs också:

Leif GW Perssons miljonsuccé: ”Det går rakt upp”

Leif GW Persson efter besöket på hjärtakuten: ”Vill inte dö på det viset”

Carina Berg leder Här är ditt liv – Leif GW gästar