Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lars Lerin: Därför ansökte jag om skilsmässa från Junior

11 jul, 2022 
Michaela Mastad
FotografStina Stjernkvist SST
Lars Lerin och Junior
Karriären går som på räls för den kända konstnären Lars Lerin. Men relationen med hans man Junior har inte alltid varit lika enkel. Nu berättar konstnären om varför han ansökte om skilsmässa från maken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den svenska konstnären Lars Lerin har en karriär som bara pikar just nu. I år fick han det prestigefulla Mårbackapriset och i tv-rutan ser vi honom i programmen Vägen ut och Lerins sommarö.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Lars LerinBrand logo
Se också: 5 saker du kanske inte visste om Lars Lerin

Idag bor Lars tillsammans med sin make Junior och deras fyra barn. Familjen bor i Karlstad i en mysig villa belägen vid Vänerns strand. Makarna har spenderat flera år tillsammans, de är ett par sedan 15 år tillbaka och gifta sedan 10.

I en ny intervju med Amelia öppnar Lars och Junior upp sig om sin relation och deras toppar och dalar i äktenskapet.

– När jag träffade Junior var jag desperat längtande, jag var ovan vid att vara ensam och avskydde det. Jag hade både sökt kärlek via blind dates och kontaktannonser. Junior kunde ingen engelska, absolut ingen svenska och jag kunde inte brasilianska, säger Lars.

Annons

Så träffades Lars Lerin och Junior

Den brasilianska dansösen och Sveriges mest berömda akvarellkonstnär blev sammanförda av en gemensam bekant i Västra Ämtevik nära Sunne där Lars bodde förut. Makarna möttes i kärlek och i samba och senare gjordes det även en dokumentärfilm om det omaka paret som heter För dig naken.

I samma intervju berättar Lars att även om paret talade kärlekens språk när de träffades. Så räcker det inte i längden eftersom det kan bli mycket missförstånd. Och något som konstnären påpekar är att han också har haft väldigt mycket ångest för ansvaret för Juniors liv.

Men något som makarna är bra på är att ha kul tillsammans och skratta.

Därför ansökte konstnären om skilsmässa

Men relationen har inte alltid varit en enkel resa. För ett tag sedan lyckades Expressen få tag i offentliga handlingar där Lars hade ansökt om skilsmässa. Och något som konstnären inte tänkte på var att ansökan var en offentlig handling.

– Jag min dumskalle trodde att det här inte var en offentlig handling, och när jag skulle förklara så förstod jag att det hade nog hade gått lite for fort. Jag ångrade mig. Skilsmässa var det kanske inte vad jag ville för egentligen var det tänkt som utpressning, jag ville Junior skulle bli lite trevligare mot mig.

Se också: Lars Lerin och Juniors kärlekssagaBrand logo
Se också: Lars Lerin och Juniors kärlekssaga

På frågan om Junior blev trevligare efter skilsmässan svarar Lars:

– Ja, det tycker jag. Men det var dumt, jag erkänner det. Jag hade inte riktigt tänkt klart och jag har bett domstolen om ursäkt, säger han.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons