Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Stjärnorna på slottet 2022: Här är alla kändisar som deltar i årets säsong

17 maj, 2022 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster en porträttbild på Lars Lerin. Till höger Carolina Gynning fotad på Ellegalan 2022.
Den sjuttonde säsongen av Stjärnorna på slottet spelas in på Bäckaskog slott i sommar. Och nu avslöjar SVT vilka kändisar som deltar i den kommande säsongen.
– Jag tror det blir en magisk säsong med det här härliga, varma och karismatiska stjärngänget, säger Anna-Maria Nildén, projektledare på SVT, i ett pressmeddelande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Produktionen bakom Stjärnorna på slottet står i startgroparna för nya inspelningar på Bäckaskog slott i Skåne. Det här blir den sjuttonde gången som en kändiskvintett bjuds in för att i varsitt avsnitt berätta mer djupgående om sig själva och sina karriären.

Precis som vanligt är deltagarna ansvariga för varsin dag och förväntas planera aktiviteter och leda samtalen runt frukost-, lunch- och middagsbordet.

Se video: Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottetBrand logo
Se video: Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

Nu avslöjar SVT att årets deltagare är tv-personligheten och konstnären Carolina Gynning, artisten Jon-Henrik Fjällgren, skådespelaren Pia Johansson, konstnären Lars Lerin och skådespelaren Anja Lundqvist.

– Jag tror det blir en magisk säsong med det här härliga, varma och karismatiska stjärngänget. Carolina, Pia, Lars, Jon-Henrik och Anja har en hel del beröringspunkter men är samtidigt också otroligt olika som personer. Jag kan redan nu säga att det här kommer bli en säsong man definitivt inte vill missa, säger projektledaren Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande.

Annons

För femte säsongen i rad deltar också tv-kocken Tareq Taylor i programmet och står för all fantastisk mat som deltagarna serveras.

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2022:

Carolina Gynning i Stjärnorna på slottet 2022:

Carolina Gynning fotad på röda mattan under Eller-galan 2022.
Carolina Gynning.

Carolina Gynning föddes 1978 i Helsingborg, men växte sedermera upp i Falsterbo. Som 16-åring blev hon upptäckt av en modefotograf och jobbade sedan som modell parallellt med skolgången under gymnasiet och under flera år efter studenten.

2004 blev hon känd för svenska folket genom sin medverkan i dokusåpan Big brother där hon till slut stod som vinnare. I programmet förlovade hon sig med en av de andra deltagarna, Olivier de Paris, men gjorde sedan slut med honom några veckor senare. Efter dokusåpan sågs Carolina allt oftare som programledare i tv, inte sällan tillsammans med parhästen Carina Berg. 2013 var som sommarvärd i P1 och hon har även medverkat som skådespelare i några filmer.

Annons

Men i dag är Carolina Gynning kanske mest känd som konstnär. Hon driver ett eget företag där hon säljer såväl konst som egendesignade smycken. Tillsammans med Carina Berg har hon en populär podcast och hon har även skrivit flera böcker.

Carolina Gynning har två döttrar, Adele och Alicia, sedan en tidigare relation. I juni 2021 blev hon mamma för tredje gången då hon fick dottern Vilda tillsammans med pojkvännen Viktor Philipson.

Jon Henrik Fjällgren i Stjärnorna på slottet 2022:

Jon Henrik Fjällgren som är en av deltagarna i Stjärnorna på slottet som spelas in sommaren 2022.
Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren föddes 1987 i Colombia, och adopterades när han var sex månader gammal. Han kom då till Mittådalens sameby i Härjedalen och växte upp i en familj som ägnade sig åt renskötsel.

Annons

Han har tidigare berättat att hela uppväxten kantades av svår mobbning, både psykiskt och fysiskt. Musiken blev på många sätt en räddning. Han lärde sig spela piano redan som femåring och uppträdde för första gången inför publik som 14-åring. Två år senare kom hans första skiva och samma år vann han Talang Sverige tack vare låten Daniels jojk. Låten skrev han som en hyllning till sin bästa vän Daniel, som dog i en olycka.

2015 deltog Jon Henrik i Melodifestivalen med låten Jag är fri (Manne leam frijje) som slutade på en andraplats. Två år senare deltog han i tävlingen igen, tillsammans med artisten Aninia. 2018 tävlade han i Let's dance tillsammans med Katja Luján Engelholm – och vann.

Jon Henrik har en dotter född 2020, tillsammans med dåvarande flickvännen Maret Nystad. Samma år släppte han boken Månbarn, en självbiografi där han öppet berättar om mobbning, rasism, sexuella övergrepp, drogmissbruk och psykisk ohälsa. Jon Henrik har förlorat flera vänner till droger, självmord, mord och sjukdom och själv brottats med självmordstankar i perioder.

Lars Lerin i Stjärnorna på slottet 2022:

Lars Lerin fotad på QX-galan.
Lars Lerin.

Konstnären Lars Lerin föddes 1954 i Munkfors i Värmland, där han också växte upp. Efter studier på Valands konsthögskola i Göteborg bodde och arbetade han under många år i Lofoten i Norge, innan han år 2000 återvände till Sverige och Värmland.

Annons

Akvarell och grafik är Lars Lerins främsta tekniker och han har genom åren blivit ett stort namn i konstkretsar, men också en folkkär person tack vare sin medverkan i olika tv-produktioner. Hans verk finns på museum runt om i landet och i Karlstad finns Lars Lerin-museet Sandgrund.

Lars Lerin sommarpratade 2012 och 2016 sände SVT Vänligen Lars Lerin, där konstnären samtalade med en rad personer om de vägar de tagit i livet. Sedan dess har han medverkat i bland annat Lerins lärlingar, som blev en stor succé, och nu senaste i Vägen ut med Lars Lerin. Där berättar han öppet om sitt tidigare alkoholmissbruk. År 2020 var Lars Lerin julvärd i SVT.

Lars Lerin är gift med Manoel Marques Lerin, mer känd som Junior, sedan 2009. Tillsammans har de fyra barn – Rafael, Gabriel, Iris och Gerda.

Pia Johansson i Stjärnorna på slottet 2022:

Pia Johansson på röda mattan på Svenska hjältar-galan.
Pia Johansson.

Pia Johansson föddes 1960 i Umeå och flyttade som 16-åring till Stockholm. 1985 tog hon examen från Teaterhögskolan och ingick senare i Stockholms stadsteaters fasta ensemble.

Annons

Förutom mängder av teaterroller har Pia Johansson också synts i en lång rad tv-serier och filmer, däribland Rederiet och Skärgårdsdoktorn. Många känner säkert igen henne från Parlamentet där hon medverkat i flera säsonger.

Pia Johansson har tidigare berättat om hur uppväxten med en alkoholiserad pappa satt spår i henne. Bland annat har hon fattat beslutet att själv inte dricka alkohol. I Renées brygga har hon tidigare berättat om sin ofrivilliga barnlöshet och om sin sorg över att aldrig ha blivit mamma, något som tog lång tid för henne att förlika sig med.

Pia Johansson har en stark gudstro och konverterade för många år sedan till katolicismen.

Anja Lundqvist i Stjärnorna på slottet:

Anja Lundqvist fotad i samband med pressdagen för nya tv-serien Lust.
Anja Lundqvist.

Anja Lundqvist föddes 1971 i Uppsala. I mitten av 1990-talet blev hon antagen till Teaterhögskolan i Stockholm och tog examen därifrån 1999. Sedan dess har hon bland annat synts i roller på bland annat Stockholms stadsteater och Dramaten.

Annons

Anja Lundqvist har även gjort roller i tv-serier som Tusenbröder, Heder, Gåsmamman och nu senast Lust. På sitt CV har hon också många filmroller, bland annat har hon spelat Sunes mamma i flera filmer och medverkat i kultfilmen Tillsammans i regi av Lukas Moodysson.

Hon har i flera intervjuer berättat öppet om att hon sedan många år tillbaka är nykter alkoholist. För Allas har hon också berättat om den destruktiva relation hon levde i i 20-årsåldern.

– Det är ganska länge sedan nu, jag var 22–23 år, en utåtriktad och tuff tjej med ett stort självförtroende. Men det såg han till att bryta ned totalt. Från att ha varit helt underbar, kärleksfull och uppvaktande, förvandlades han plötsligt till väldigt svartsjuk och elak med en massa dumma kommentarer till mig. Jag trodde att jag var helt värdelös, sa hon då.

I många år var hon sedan tillsammans med Theo Holmer, som hon också har två barn tillsammans med. Efter att de hade skilt sig träffade hon kärleken på nytt i den elva år yngre Rickard Källqvist som jobbar som producent av ljudböcker.

Annons