Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lars Lerins utbrott – kastade ut ett vitrinskåp

02 dec, 2020 
Alice Göransson
Konstnären och blivande julvärden Lars Lerin Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala för barn 2019.
Lars Lerin berättar nu om ett vredesutbrott han fått – som gjorde att han slängde ut ett vitrinskåp genom fönstret. – Det är en av mina värsta synder, säger han i Lerins sommarö.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I dag dricker inte konstnären Lars Lerin. Men för flera år sedan tog alkoholen tog upp en stor del av hans vardag. I ”Fyllepodden” har han berättat öppet om sitt missbruk och hur det påverkade hans liv.

5 saker du kanske inte visste om Lars LerinBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Lars Lerin

– Jag var helt galen. När en mixar starka tabletter och sprit så kan vad som helst hända. Jag är faktiskt glad att inte jag mördade någon eller tog livet av mig själv. Jag kunde hitta på precis vad som helst.

Idag är han lyckligt gift med Manoel “Junior” Marques. Makarna som har varit gifta sedan 2009, har två barn och bor tillsammans på Hammarö utanför Karlstad i Värmland.

Även Junior har innan lidit av alkoholmissbruk. I TV4:s Tillsammans med Strömstedts har paret berättat om den mörka tiden för Jenny Strömtstedt och Niklas Strömstedt.

– Att sluta med alkohol och tabletter, det var en förutsättning för att jag överhuvudtaget ska kunna ha det familjeliv som jag har idag, säger Lars Lerin och berättar om att det gick så långt att han stod i ett vägskäl där det fanns två alternativ. Ta tag i sitt missbruk, eller dö, säger Lars i programmet.

Annons

Men idag mår de båda bättre och Lars gör stora framgångar. I år är han utsedd till julvärd på SVT och han har även fått en egen serie, Lerins sommarö.

I avsnittet som sänds under onsdagen på SVT gästas han av journalisten Hanna Hellquist. Hon frågar under en middag om han någon gång blivit så trött på målandet att han rivit sönder en tavla.

– Blir du så ibland att du bara river sönder pappret eller tar sönder din ateljé?, säger hon varpå Lars svarar:

– Nej men däremot har jag slängt ut ett vitrinskåp genom fönstret. Det är en av mina värsta synder.

”Fick ett utbrott”

När han förklarar vad som hände säger han att alkohol var inblandat.

– Jag fick ett utbrott. Jag tyckte att mitt ex inte var som jag tänkt mig.

– Jag drack ju då. Det är över 25 år sen nu snart.

I en synk förklarar han hur hans beroende började som ung.

– Det var ju det som gav mig självkänsla och självförtroende och de var väl därför jag började för jag kände att jag vågade göra saker jag inte vågade annars.

Annons