Lasse Kronérs revansch efter bakslaget

Programledaren Lasse Kronér

Foto: TT

SVT valde att flytta storfavoriten Doobidoo från fredagar till lördagar. Programledaren Lasse Kronér var inte nöjd med beslutet, men nu kommer succérevanschen.

Programledaren Lasse Kronér, 59, har sedan starten 2005 lett tittarna och tävlande genom signaturmelodier och hitlåtar i SVT:s succéprogram Doobidoo.

Säsong 17 av programmet har dragit igång och Lasse Kronér har nu fått revansch efter SVTs beslut att flytta programmet.

Se också: 8 saker du kanske inte visste om Lasse Kronér
1:21

Efter reklamen: Se också: 8 saker du kanske inte visste om Lasse Kronér

(1:21)

Slå på ljud

Kritiken mot programmet

Programmet Doobidoo har under många år samlat tittarna hemma i tv-sofforna varje fredag. Men tidigare i år kom nyheten att Doobidoo flyttas från fredagar till lördagar för att göra plats åt andra program – något som inte rimmade bra hos programledaren Lasse. Efter beslutet riktade han nämligen stark kritik mot SVT.

Linda Bengtzings oro – hittade knöl i bröstet

– Tittar man på SVT:s tablå så har Stockholm gjort en sak som har fungerat de senaste trehundra åren, nu överdriver jag, men det är ”Bäst i test” och då tapetserar man med det. Vi har lika bra eller bättre tittarsiffror. Då kan jag känna att jag har fått nog. Jag gör sjuttonde säsongen i år och vi har levererat mellan 1,5 och 2 miljoner tittare varje år, varje fredag, hela jävla säsongen, sa Lasse till Aftonbladet tidigare i somras.

– Jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är och då ska bestämma vad övriga Sverige ska titta på. De har inte en jävla aning om ni frågar mig.

Programledarens revansch

Nyligen hade årets säsong av Doobidoo premiär och under hösten förväntas vi se bland andra Tina Nordström och Tareq Taylor, Martin Stenmarck och dottern Ida Hedlund-Stenmarck, Linda Bengtzing och Jessica Andersson som tävlingspar. Trots att Doobidoo numera bytt dagar oron att programmet skulle tappa tittare, så har den senaste säsongen snarare blivit en tittarsuccé. Och programledaren Lasse har fått sin revansch efter SVT:s beslut.

– Det är helt osannolikt. Premiäravsnittet sågs av närmare 1,3 miljoner. Trots att vi får en sämre dag är vi ändå på tittartoppen och det känns så jävla roligt. Under de 17 år som programmet har sänts är det nog bara tre eller fyra gånger som vi inte legat etta. Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst, säger han i en ny intervju med Aftonbladet.