Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Linda Bengtzings oro – hittade knöl i bröstet

02 okt, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Under en mammografi hittade läkaren en knöl i Linda Bengtzings bröst.
Nu berättar hon om den stora oron som drabbade henne.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I ett långt inlägg på Instagram berättar nu schlagerstjärnan Linda Bengtzing om hur hon efter en mammografi fått veta att läkaren hade hittat en knöl i hennes bröst och att hon akut var tvungen att undersöka det för att kunna utesluta det värsta.

Se också: Ta kontroll över dina bröst – upptäck cancer tidigtBrand logo
Se också: Ta kontroll över dina bröst – upptäck cancer tidigt

”Tre generationer kvinnor i min släkt bakåt har drabbats av bröstcancer. Med goda resultat men ändå..Därför missar jag ALDRIG en mammografi & är smärtsamt medveten om alla kvinnor runt mig som drabbas & kämpar mot sin bröstcancer”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

Annons

”Efter min ett år (pga covid) sena mammografi levde jag på utan oro för senaste tillplattningen. Åkte på semester i Spanien i juni och redan efter några dagar damp ett sms ned. Man hade hittat en knöl i mitt ena bröst som akut behövde undersökas”.

Tårarna efter lättande beskedet

De resterande tre veckorna på semestern beskriver Linda Bengtzing som en mardröm, och att hon ”gick från dödsångest till kämpaglöd till acceptans”.

”Önskar idag att jag åkt hem för uppföljning för de veckornas väntan satte sig på min hjärna, hjärta och liv. Att sen väl hemma bemötas av den mest underbara personal på SÖS bröstcentrum var mitt finaste minne från i somras. Personal som tog bild efter bild, inte nöjde sig, undersökte igen & var extremt noggranna. Tack. Att sen få sitt friskintyg var underbarast! Samma dag satt jag tom, ledsen OCH superglad hemma och grät. Äntligen tårar”, skriver hon vidare.

Annons

Bengtzings nya arbete mot bröstcancer

Precis efter allt det här fick Linda Bengtzing en fråga om att vara med i ett arbete för att belysa och Bröstcancerförbundets kamp mot sjukdomen.

”Upplysa om appen Klämdagen. Kanske få en kvinna till att inte missa sin mammografi. Att lära oss klämma mellan mammografierna. Lära känna våra bröst och låta de 8000 kvinnor som drabbas varje år gå hem med ett friskintyg i handen. Få boka en resa till Spanien, natta sina barn eller bara få leva”.

Och det ville hon så klart!

Annons