Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Leif GW Persson efter besöket på hjärtakuten: ”Vill inte dö på det viset”

02 jul, 2018 
Helena Sjögren
Nyligen fick Leif GW Persson åka ambulans till hjärtakuten mitt under arbetet med sin bok. Nu ändrar han sina planer på grund av hälsoproblemen. "Jag vill inte dö på det viset", säger han i P4 Extra.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Leif GW Persson har tidigare kopplat ihop sina hälsoproblem med ett osunt leverne. Nyligen fick han föras akut till sjukhus för sina hjärtproblem.

I P4 Extra berättar han att incidenten inträffade i samband med att han skrev de sista sidorna i den nya självbiografiska boken Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv – berättelsen om mitt yrkesliv. En obehaglig händelse som skakade om polisprofessorn ordentligt och gjorde honom riktigt rädd.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Det är klart, det blir man ju. Jag vill inte dö på det viset. Nu är jag ju hemma igen, men det kommer säkert hända fler gånger, säger han till radion som citeras av Expressen.

Leif GW Persson berättar att hjärtproblemen påverkade slutet på boken.

Leif GW Persson jakt

Men hälsoproblemen har också fått honom att göra andra prioriteringar. Leif GW Persson har, till exempel, bestämt sig för att skippa årets jakt.

– I och med att jag har dålig hälsa, så orkar jag inte med så mycket. Jag gillar att jaga, men då har jag tänkt att, så jävla mycket jägare är jag inte, säger han till Expressen.

Leif GW Persson sitter i en fåtölj i sitt hem i september 2017.
Leif GW Persson. Foto: IBL Bildbyrå

I stället hoppas han, som vanligt, kunna fortsätta skriva böcker. I dagsläget upplever han dock att det tar dubbelt så långt tid att skriva utan att det det blir dubbelt så bra.

– Jag har några stycken jag hoppas få tid att skriva. Att sitta stilla och skriva, det klarar jag rent fysiskt. Men att åka Vasaloppet? Svar nej. Inte Stockholm Marathon heller, säger Leif GW Persson.

Annons