Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Leif GW Persson om viktresan: Från smällfet till vanlig tjockis på ett halvår

04 jul, 2017 
Helena Sjögren
Leif GW Persson tycker att han har utseendet emot sig och har blandade känslor inför sitt kändisskap. I Nyhetsmorgon avslöjar han också hemligheten bakom viktnedgången. Jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis, säger han i TV4.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Författaren och kriminologen Leif GW Persson är ständigt aktuell. Snart får vi också återse honom i tv-rutan när en ny säsong av GW:s mord börjar sändas.

Leif GW Persson.
Leif GW Persson fortsätter mot målet att tappa 50 kilo 2017. Foto: IBL

Under tisdagsmorgonen var han sommargäst i Nyhetsmorgon i TV4. I programmet berörde Leif GW Persson bland annat sin folklighet men också att folk i allmänhet verkar ha en bild av honom som inte stämmer.

Han tror att folk ser en stor, tjock lite pösig gubbe, i själva verket tycker han att han är vek och innerlig.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Jag tror att folk har en idé om hur jag är, och det är utseendestyrt. De förstår inte hur snäll och hygglig jag är. För det är jag faktiskt. Jag har utseendet emot mig, säger han och skrattar.

Annons

”Överexponerad och överexploaterad”

När programledarna beskriver honom som ”folkkär” påpekar Leif GW Persson att han har en tudelad bild av sitt kändisskap.

– Mina barn är inte så roade. Deras pappa är överexponerad och överexploaterad. Ibland åker det in någon intervju som inte var avsedd som intervju utan jag bara pratade med någon. Det var väl korkat av mig i den meningen. Men, det är en blandad erfarenhet. Jag blir ofta väldigt väl behandlad, ofta långt bortom förstånd och förtjänst. Det är man glad åt samtidigt, säger han i Nyhetsmorgon.

Leif GW Persson på Bokmässan i Göteborg 2016.
Leif GW Persson på Bokmässan i Göteborg 2016. Foto: Patrik Österberg/IBL Bildbyrå

Och många vill gärna få en del av honom.

– Går jag tio meter på stan är det tio selfies som ska tas på den promenaden. Och det kan jag ju stå ut med om jag är ensam. Jag tycker att man har ett obligat mot sina konsumenter att vara hygglig. Men har du frun med blir det något annat. Hon vill ju gå ut med mig och ingen annan. Så visst händer det att jag säger nej, i regel till den elfte personen, säger Leif GW Persson.

Annons

Har gått ner 25 kilo

I en mycket uppmärksammad Nyårskrönika i Expressen lovade Leif GW Persson att göra en ordentlig viktresa innan året är slut.

Efter att ha börjat äta enligt LCHF-dieten, och utesluta sådant som bröd, pasta, ris och potatis, rasade kilona av honom. I stället lägger han kött och grönsaker på tallriken. Men nu har viktraset planat ut, medger han.

– Jag sa att jag skulle gå ner 50 kilo på ett år. Då vägde jag 137 kilo och det är lite mycket om man är 1,86 meter lång. Jag var smällfet. Nu har jag gått ner 25 kilo på ett drygt halvår och väger 112 kilo. Så jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis. Det är hyggligt, men de svåra 25 återstår, säger han i TV4.

Här kan du se hela intervjun med Leif GW Persson:

Av Helena Sjögren

Läs också:

Leif GW Persson om sin hälsa: ”Är i väldigt dåligt skick”

Leif GW Persson tvingas ändra sin plan för viktnedgång

Leif GW:s nya taktik mot vikten: ”De andra tittar på mig med förvåning”

Vill du också leva ett sundare liv och nå din drömvikt?

Testa vår viktminskningskurs online!

Läs mer om kursen här!

DU FÅR…

● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Efter kursen kommer du garanterat att se stor skillnad på vågen och känna dig både piggare och friskare!

Annons