Leif Loket Olsson om sorgen över barnlösheten

Leif Loket Olsson

Foto: TT

Idag är Leif Loket Olsson 80 år gammal. I en intervju med Aftonbladet berättar han om känslorna kring att vara barnlös på ålderns höst och vad han gör idag – mer än 20 år efter Bingolotto.
VIDEO: 8 saker du kanske inte visste om Lasse Kronér
1:21

Efter reklamen: VIDEO: 8 saker du kanske inte visste om Lasse Kronér

(1:21)

Slå på ljud

Som programledare för Bingolotto 1989 till 1999 blev Leif Olsson "Loket" med hela svenska folket. I tio år ledde han det folkkära programmet som långt efter sin medverkan starkt förknippas med Leif Loket Olsson. I en intervju med Aftonbladet berättar Loket om livet efter Bingolotto.

Elisabet Höglund om ekonomiska krisen – säljer bostäderna

Det gör Leif Loket Olsson idag

Som nybliven 80-åring berättar nu Leif om sin vardag i Göteborg.

– Hälsan är hygglig. Jag har lite socker och skit som jag måste hålla i schack, men annars är det bra. Jag är dålig på att motionera. Jag skulle vilja kunna promenera, men jag är för gammal. Men jag är intresserad av trav, jag är i spelbutiken varje dag och det tycker jag är trevligt. Vi är några stycken som är där, berättar Leif för Aftonbladet.

Han svarar även på frågan om han saknar Bingolotto:

– Nej, det gör jag inte. Jag har kommit ifrån det nu. Jag leder en bilbingo varje söndag här i Göteborg, berättar Leif Loket Olsson.

Loket i Bingolotto 1997

Loket i Bingolotto 1997

Foto: TT

Leif Loket Olsson om barnlösheten

Idag lever Leif Loket Olsson ensam och berättar i intervjun att han inte heller har några barn och hur barnlösheten påverkat honom på äldre dar.

– Nej, jag har inte det. Tyvärr kan man säga, det hade inte varit fel att ha nu. På ålderns höst hade det varit härligt att ha någon som tar vid, men nu är det som det är, berättar Leif.

Leif Loket Olsson 2019

Leif Loket Olsson 2019

Foto: TT

SE OCKSÅ: Det här är ofrivillig barnlöshet
0:51

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Det här är ofrivillig barnlöshet

(0:51)

Slå på ljud