Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lena Olins dotter Tora Hallström bytte bana – följer i mammas fotspår

19 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Fotograftt
Lena Olin och Tora Hallström
Tora Hallström är bioaktuell med filmen Hilma som även hennes föräldrar Lena Olin och Lasse Hallström är med i. Nu berättar Tora hur hon bytte bana för att gå i sin mammas fotspår.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Man skulle nästan kunna säga att skådespelaren Tora Hallström har filmen i blodet, hon är nämligen dotter till skådespelaren Lena Olin och filmregissören Lasse Hallström som båda har haft framgångsrika karriärer.

Se också: 5 svenska filmer som har premiär under hösten 2022Brand logo
Se också: 5 svenska filmer som har premiär under hösten 2022

Nu är Tora aktuell med hennes första stora roll i filmen Hilma, som är en dramatisering av konstnären Hilma af Klints liv. Och som tur har båda mamma Lena och pappa Lasse varit med i jobbet kring filmen, precis som Tora spelar Lena rollen som Hilma men vid olika åldrar och Lasse har regisserat filmen.

Men ett tag var Tora inne på en annan bana innan hon valde att gå i sin mammas fotspår.

”Jag blev så otroligt utbränd”

Eftersom mamma Lena och pappa Lasse sedan länge bor utanför New York har Tora vuxit upp i USA och det är också där hon tillbringar mest tid, men trots det känner hon sig aldrig riktigt hemma varken i USA eller i Sverige.

Annons

– Jag känner mig inte som svensk eller amerikanska. Jag känner mig både och. Jag känner mig alltid lite främmande när jag är i USA och alltid lite främmande när jag är här också, säger Tora i en intervju med Expressen.

Efter college valde Tora att ge sig in i finansbranschen och fick ett jobb på investmentbanken Goldman Sachs i New York, men insåg att det inte passade henne.

– Jag blev så otroligt utbränd. Det var nästan bara killar – och så jag – och man var uppe till fyra, fem på morgonen och skulle in igen nästa dag. Och jag gillade inte ens företagen vi hjälpte. Det var så ointressant för mig, så jag hoppade av.

Bytte bana – följer mammas fotspår

2009 gjorde Tora sin debut när hon hade en mindre roll i filmen Hachiko – en vän för livet där hon spelade mot stora skådespelare så som Richard Gere och Joan Allen. Men nu har hon alltså fått sin första stora roll och förhoppningen är att det ska bli fler. Tora ska nämligen gå en tvåårig utbildning på teaterskolan William Esper Studio i New York.

– Nu har jag faktiskt börjat skolan. Jag gjorde det omvänt. Jag gjorde en långfilm först och nu har jag börjat utbilda mig på en teaterskola, säger hon i intervjun.

Annons