Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lilla aktuellt klipps om efter Loreen-intervju – vill inte bidra till matnoja

16 mar, 2023 
Loreen
I en intervju med Lilla aktuellt berättar Loreen att hon har undvikit pasta i tre månader. Nu klipper SVT om programmet.
– När man gör journalistik som riktar sig till barn så följer det med ett särskilt ansvar, säger Kajsa Gudmundson är tillförordnad ansvarig utgivare till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lilla aktuellt, SVT:s nyhetsprogram för barn i åldern 8 till 12, sänds måndag till torsdag varje dag. I måndagens program medverkade Loreen, som vann Melodifestivalen förra helgen. Av SVT:s reporter fick hon frågan hur hon firade vinsten.

– Jag är lite tråkig, jag har, som jag lovade alla att jag skulle: ta en pasta, för jag har inte käkat en pasta på tre månader, svarar Loreen då.

Se också: Loreen: Vägen till scenen, avsnitt 1Brand logo
Se också: Loreen: Vägen till scenen, avsnitt 1Hon får då frågan varför hon inte ätit pasta på så länge.

– Jag har varit tvungen att träna och få bra fysik och kondition för det här som jag ska göra. Det är inte så lätt som man tror att röra sig på det sättet som jag gör och sjunga samtidigt, svarar Loreen då.

Efter intervjun har SVT valt att klippa om avsnittet. Till Expressen säger Kajsa Gudmundson, tillförordnad ansvarig utgivare för Lilla aktuellt, att man inte vill bidra till matnoja hos barn.

Annons

Lilla aktuellt har generellt en ung publik och en målgrupp på åtta till tolv år, då vill man inte bidra till en noja om vad barn äter. Därför gjordes bedömningen att ta bort den biten där Loreen sa att hon inte ätit pasta på tre månader för att hålla sig i form. Vi vet att det är många barn som tittar och själva tränar och äter pasta, säger hon till tidningen och fortsätter:

– När man gör journalistik som riktar sig till barn så följer det med ett särskilt ansvar. Här gjorde redaktionen en bedömning som borde ha gjorts redan vid första publiceringen.

Annons