Linda Bengtzings avslöjande om krisen – ärliga orden om kampen

Porträtt av artisten Linda Bengtzing som berättar om den tuffa våren och sin relation till alkohol.

Foto: TT

Linda Bengtzing har drabbats hårt av coronapandemin. I podcasten Fundamentalt berättar hon nu om tuffa ändringarna i vardagen.
– Jag har druckit varje dag sen i mars, säger hon i podcasten.

Att den pågående coronapandemin har drabbat massor av människors arbetssituation är ingen nyhet. Artisten Linda Bengtzing är en av dem som drabbats hårt. På grund av restriktionerna under pandemin har hon inte kunnat uppträda en enda gång, något som nu satt sina spår.

Linda Bengtzing avslöjande om krisen – ärliga orden om kampen
Slå på ljud

Linda har inte kunnat plocka ut någon lön från sitt företag på hela året, senast var i december. Det berättar hon när hon gästar podcasten Fundamentalet med Anna Hegestrand och Jacob Liebermann.

– Det har stressat mig mycket mer än vad jag tror. Jag har nästintill blivit sjuk av det. Jag stressar fast jag inte vet det. Jag har aldrig varit arbetslös. Ge mig bara någon stimulans, säger artisten i podcasten.

Hon fortsätter:

– Jag tror inte man förstår vidden av det. Vi har blivit ifråntagna hela vårt yrke.

För att få ekonomin att gå ihop har Linda arbetat för en cateringfirma, där hon bland annat serverat på begravningar.

Linda Bengtzing om alkoholen

Det är inte bara arbetssituationen som förändrats drastiskt för Linda Bengtzing. Hon har även börjat dricka alkohol på ett sätt hon inte gjort tidigare.

SVT hösten 2020 – här är alla nya tv-program

– Jag har druckit varje dag sen i mars, säger hon i podcasten.

För Aftonbladet berättar hon mer om det hela.

– Om man känner mig så vet man att jag inte brukar dricka. Men nu har jag hällt upp ett glas vin varje dag. Jag har låtsats jobba och stängt arbetsdagen genom att hälla upp ett glas. Jag är ingen alkoholist, jag dricker alldeles för lite om man frågan alla jag känner. Men nu har det varit så nästan varje dag och det är ju en dålig vana i sig.

På frågan om hur hon har mått svarar hon:

– Jag gnäller inte, men det är inget bra läge för mig. Jag kommer klara mig, men inte hur länge som helst. Vi måste få möjlighet att jobba. Jag måste ha stimulans, annars blir jag tokig. Man blir deppig, man mår inte psykiskt bra. Alla vill vi känna oss behövda och just nu är vi inte det. Jag tror att det är mycket värre än vad alla pratar om.

Inställda bröllopet med Peter

Privat lever Linda ihop med kärleken Peter Ståhlgren, och parets plan var att gifta sig 2020. Men något bröllop har inte blivit av, av förklarliga skäl.

– Livet har kommit i vägen. Jag kan simpelt säga att bröllopskontot som vi hade sparat ihop hade hunnit bli ganska fett, men hur skulle jag ha klarat mig utan det nu? Det handlar om mer än att bara stå i kyrkan, ”i nöd och lust” är exakt vad vi utövar just nu, säger hon till Expressen.

Peter och Linda träffades 2008 och har tillsammans barnen Vera och Nils.

Kattis Ahlström om den tuffa våren – och nya programmet
Linda Bengtzings oro – efter barnens hårda ord: "Så besvikna"