Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lisa Nilsson: Så får jag ihop livspusslet med barn och jobb

02 dec, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografThomas Karlsson/DN/TT, Karin Törnblom/TT
Lisa Nilsson står i startgroparna av en efterlängtad julturné.
När hon gästar Lotta Bromé i dennes radioprogram, berättar hon om hur hon och expartnern får ihop livspusslet med barn och krävande jobb.
– Det går för det mesta jättebra, förklarar hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgårdenBrand logo
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgården

Sångaren Lisa Nilsson har haft en strålande karriär sedan början på 90-talet. I dag är hon en av Sveriges mest folkkära artister med välkända hits så som Himlen runt hörnet, Varje gång jag ser dig och Långsamt farväl.

Under coronapandemin var hon en av kultursveriges mest uppmärksammade förkämpar, när hon menade på att politikerna försummade kulturens betydelse för folkhälsan och att stödet för kulturarbetarna inte räckte till.

I dagarna gästar stjärnan radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé där hon bland annat berättar om den efterlängtade julturnén som stundar. Hur funkar logistiken med två unga döttrar när Lisa reser land och rike i samband med giget?

Annons

Lisa Nilsson berättar om plötsliga graviditeten med dottern Signe

Sångaren var gift med musikern Henrik Janson mellan 1997 och 2002. I SVT:s dokumentär Lisa Nilsson - ett porträtt berättade hon att hon hade tankar på barn redan då, men att det inte blev så. I stället åkte hon på frigörelseresa och fann kärleken till Brasilien.

Några år senare, 2006, fann hon kärleken i musikerkollegan Niklas Medin och då fanns det där med barn i stjärnorna, trots att det inte var något som Lisa hade planerat för.

– Vi blev tokkära, och sen var jag gravid... Ja, jag vet inte ens hur många dagar det tog där innan hon var på gång. Signe, förklarade hon i dokumentären.

– Då var jag ju 37 år... 36 år, och tänkte att ”ja det här va ju lite hastigt och lustigt i tajmingen”. Men det är liksom inte där vi är i livet att man säger att ”kanske skulle det vara bättre tajming lite senare”. Inte för honom heller.

Lisa Nilsson tillsammans med äldsta dottern Signe år 2012.
Lisa Nilsson tillsammans med äldsta dottern Signe år 2012.

Hösten 2015 lät Lisa Nilsson svenska folket veta att hon separerat från sambon Niklas. I dag har exparet har delad vårdnad om de gemensamma döttrarna Signe, född 2007, och Irma, född 2011.

Annons

Lisa Nilsson: Så får jag ihop livspusslet med barn och jobb

När Lisa gästar radioprofilen Lotta Bromé i dennes populära program berättar hon om den stora lyckan att få turnera igen, efter år av inställda konserter i svallvågorna av det globala coronavirusets utbrott.

I december beger hon sig ut på den gemensamma turnén Christmas time has come, tillsammans med bandet Weeping willows. Hur funkar det att dra ut på turné som tvåbarnsmamma?

– Det går för det mesta jättebra. Vi är två samarbetsföräldrar, som i regel aldrig turnerar samtidigt, berättar Lisa.

I år ser det dock lite annorlunda ut. Hon och Niklas ska nämligen båda två på turné.

– Det här är första julen vi gör det... Men då finns det lite andra bonusmänniskor som, tack och lov, steppar in. Det löser sig, förklarar Lisa.

Ordspråket ”it takes a village” klingar i bakhuvudet när sångaren berättar om hjälpen hon får från nära och kära. Fint att hon och Niklas har bekanta som hjälper till med barnen!

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons