Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lotta Engbergs och Christer Sjögrens relation idag

13 jul, 2020 
GABRIELLA HÅKANSSON
Lotta Engberg och Christer Sjögren
Lotta Engberg och Christer Sjögren fattade tycke för varandra och hade tidigare en omskriven relation.
Nu har det gått 30 år sedan otrohetsaffären – och så här ser deras relation ut idag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Återigen kan TV4-tittarna få se artisten och programledaren Lotta Engberg, 57, i succén Lotta på Lisberg. Sommar efter sommar bjuder Lotta in artister för att sjunga allsång på Stora scenen på Liseberg. Tidigare under våren stod det dock oklart om det skulle kunna bli någon säsong i år, detta på grund av pandemin. Tillslut kunde Lotta dela med sig av glädjebeskedet att säsongen sänds men utan publik. Nu är programmet återigen igång och på måndagskvällarna sjunger Lotta med sina gäster.

Se också: Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se också: Lotta Engbergs stilresa genom åren

Lotta Engbergs stora familjelycka

Förutom att programledaren TV4-programmet så tycker Lotta om att spendera tid med sin familj. Lotta har de två döttrarna Malin Engberg, 33, och Amanda Engberg, 31, tillsammans med ex-maken Anders Engberg, 68. Det var år 1994 som Lotta och Anders beslutade sig för att ansöka om skilsmässa men ex-maken är inte den enda offentliga relation som artisten har haft. Det uppstod nämligen känslor mellan Lotta och hennes tidigare manager Patrik Ehlersson, 56. Duon var tillsammans i 16 år innan de bröt upp år 2015, efter att relationen övergått i vänskap.

Annons

Nyligen öppnade Lotta däremot upp om att hon fortsatt idag – fem år efter uppbrottet, fortfarande har en fin relation till Patriks barn.

Omskrivna relationen med Christer Sjögren

Innan Lotta fann kärleken i Patrik så hade hon haft en omskriven relation med Vikingarna-sångaren Christer Sjögren, 70. Romansen inleddes 1990, under arbetet med duetten Framtidens bro. Tillskillnad från Lotta så var inte Christer singel vid tillfället, han var nämligen gift md frun Birgitta Sjögren som också skulle visa sig avslöja duons otrohetsaffär.

Lotta Engberg och Christer Sjögren
Foto: Fredrik Hjerling/TT

När dansbandssångaren många år senare släppte boken Får jag lov att berätta? öppnade han upp om relationen med Lotta Engberg.

Annons

I dag är jag är inte stolt över mina lögner. Men då var förälskelsen så stark att jag inte drog mig för att både bedra min hustru och ljuga. Birgitta förstod väl att något var lurt och 31 januari när jag just hade ha en spelning med Lotta ställde Birgitta en rak fråga: ”Vad håller du på med?” Birgitta spände ögonen i mig och tog ett steg närmare. ”Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!” Jag stod tyst och skamsen, tryckt mot väggen. Vilken mes jag varit som inte varit ärlig mot Birgitta. Det är ju illa nog att vara otrogen, men alla dessa lögner som jag hittat på”, skriver Christer Sjögren i boken, enligt Expressen.

Efter flingen med Lotta beslutade sig Christer för att gå tillbaka till sin hustru – som förlät honom.

Lottas oväntade drag med Christers fru

Cirka 15 år efter den omskrivna romansen ringde Lotta hem till Christer. Men det var inte honom hon ville prata med. Lotta ville nämligen kolla med Birgitta om det var okej att duon åkte ut på turné ihop.

Annons

Jag högaktar Lotta för att hon var så rak och frågade Birgitta om de var ok att vi skulle arbeta ihop. ”Jag vill inte att det ska bli några konstigheter”, hade Lotta sagt. Birgitta svalde prestigen och i dag är de vänner som ringer och pratar med varandra ibland”, skriver Christer i Får jag lov att berätta?.

Verkliga relationen idag

Trettio år har nu gått sedan romansen mellan dansbandssångarna och hur ser då egentligen relationen mellan dem ut idag? Jo, Christer och Lotta har som sagt fortsatt arbeta tillsammans efter romansen. Exempelvis så har de tävlat ihop i Melodifestivalen. I samband med detta berättade duon att de gått vidare från den tidigare relationen och istället fortsatt att umgås som endast vänner.

På senare dar har Lotta och Christer även uppträtt tillsammans när Christer gästat Lotta på Liseberg så att relationen mellan dem är god står det inget tvivel om.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Tommy Holl/TT

Annons