Lotta Lundgren om skilsmässan och bonusbarnen

Lotta Lundgren som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin skilsmässa och relationen till bonusbarnen.

Foto: TT

Även om Lotta Lundgren ser fördelar med att vara ensamstående förälder var det inget hon trodde att hon skulle bli. ”Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap”, säger hon och berättar att hon kan sakna kärnfamiljen – samtidigt som bonusbarnen berikar henne.

Paret Lotta Lundgren och Erik Haag har båda barn från tidigare relationer. Lotta bor i Midsommarkransen söder om Stockholm med sina två barn halva tiden och resten av tiden på Mörkö i skärgården med Erik, fyra hundar och tolv höns. Därför tycker Lotta att det är extra bra för relationen att de jobbar mycket ihop.

– Jag tror att det är bra i en relation att blanda sig i varandras världar. Om man har en relation som ser ut som vår, det vill säga när man inte bestämmer sig för att slå ihop sina familjer och bo i samma hus allihop, för det gjorde aldrig vi, det var inte aktuellt - då krävs det en annan aktivitet och intensitet än om du vet att du kommer vara i samma hus varje dag. Då är det bra att dela yrke och ha den grejen att göra ihop också, säger hon i en intervju med Femina.

0:47

Efter reklamen: Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisen

(0:47)

Närmre barnen som ensamstående

Att vara ensamstående har sina fördelar – Lotta upplever att hon får en närmare relation med sina barn.

– Det är ingen som berättar det för dig innan och tur är väl det kanske, men som ensamstående får man en väldig intensitet med barnen.

– Jag upplevde inte den intima relationen med mina föräldrar men så har mina barn det. Man kan känna sig fin i det, men jag kan också sakna kärnfamiljsgrejen, medger Lotta.

Lotta Lundgrens avslöjande om relationen med Erik Haag

Hon tycker att de som lyckas med kärnfamiljen har dragit en vinstlott.

– Jag är den sista som skulle skriva under på de där happy happy-manifesten. Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap. Det är ett bakslag man får leva med hur länge som helst.

– Ingen kan väl tycka att man är bäst i världen när ens ungar ska behöva åka fram och tillbaka till två boenden varje vecka, säger Lotta i Femina.

Tacksam för bonusbarnen

Lotta fyller snart 50 år och ingen ålderskris verkar vara på ingång. I sin senaste kokbok tackar hon ett av bonusbarnen för modellinsasterna i boken. Och hon konstaterar att hon har haft väldig tur när det gäller bonusbarnen som berikar henne.

– De är otroliga människor hela bunten, inte vilka människor som helst.

Att Lotta lagar god mat har antagligen inte satt käppar i hjulet för den fina relationen mellan de två familjerna som smält samman.

– Det har inte varit i vägen att jag kan laga jättegod mat till dem, säger hon och skrattar.