Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Louise Hoffstens nya ord om omskrivna exmannen: Relationen var ohälsosam

26 aug, 2023 
Louise Hoffsten diagnostiserades med nervsjukdomen MS efter hennes utlösande skilsmässa år 1996.
Under en intervju i podcasten Hitfabriken med Fredrik Ralstrand ger hon nu en inblick i relationen med exmaken.
– Jag dyrkade honom lite för mycket så att säga, berättar bluesdrottningen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För 30 år sedan fick Linköpingsdottern Louise Hoffsten sitt stora genombrott med albumet Rhythm & blonde. Över en natt blev hon hela Sveriges bluesdrottning och vann även en Grammis i kategorin ”Årets kvinnliga pop- och rockartist.

Sedan dess har hon rört sig sömlöst mellan olika genrer och uttryck, och bidragit stort till den svenska musikscenen.

När hon gästar podcasten Hitfabriken med Fredrik Ralstrand öppnar hon upp om privatlivet – och framför allt den uppmärksammade livskrisen hon gick igenom i mitten på 90-talet – när hon och exmaken genomgick en svår skilsmässa.

Exmakens svek utlöste den latenta MS-sjukdomen

I mitten på 90-talet diagnostiserades Louise Hoffsten med den obotliga neurologiska sjukdomen MS, multipel skleros. Vid tidpunkten trodde hon att karriären var över, men i dag drygt 20 år senare är hon fortfarande på scen och förgyller tillvaron med sång.

Annons

År 2012 medverkade Louise i SVT:s populära långkörare Stjärnorna på slottet, i vilket hon berättade öppenhjärtigt om den turbulenta tiden när hon fick diagnosen. Något som utlöstes av den uppslitande skilsmässan från hennes exman 1996.

– Jag åt inte, jag drack inte, jag var bara i chocktillstånd och mådde väldigt dåligt. Det kan ju sätta i gång i och med att immunförsvaret får sig en törn när man är med om en väldigt svår upplevelse. Men sjukdomen har legat latent hela tiden och hade kommit ändå, sa hon till Aftonbladet då.

Men sorgen efter skilsmässan tog ändå hårdare på henne än sjukdomsbeskedet. Hon fortsatte:

– Det var bara svart, svart. Bitterhet är ett gift. Och det förtär en till slut, sen kommer en dag då man känner att ”det här går inte längre, det måste ske en förändring”.

Louise Hoffsten Dan Bratt och sonen Adrian 2013
Sedan 2003 är Louise Hoffsten gift med skådespelaren Dan Bratt, som varit ett stort emotionellt stöd under hennes sjukdomskamp. De blev föräldrar till den gemensamma sonen Adrian på juldagen samma år. Här är hela familjen fotade tillsammans på Victoriadagen 2013.

Louise Hoffsten: Relationen med mitt ex var ohälsosam

Under intervjun med Fredrik Ralstrand i podcasten Hitfabriken ger Louise Hoffsten en inblick i relationen med hennes exman.

Annons

Fredrik spelar Louise låt New Religion från 1993, och ställer frågan: ”Vilken religion vill du bjuda in till här?”

– Jag bjuder in till kärleksreligionen. Det här var min exman, som jag var jättekär i... och ja, den här låten är till honom i stort sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag var lite för... jag dyrkade honom lite för mycket så att säga. Ohälsosamt mycket. Det är inte bra, konstaterar hon.

Marie Fredriksson, Louise Hoffsten, Björn Skifs och Annelie Rydé fotade tillsammans år 1998.
Marie Fredriksson, Louise Hoffsten, Björn Skifs och Annelie Rydé fotade tillsammans år 1998.

Samtalet fortsätter i en jämförelse mellan kärlek och religion och hur de båda två faktiskt kan ge upphov till ohälsosamma relationer. Fredrik poängterar att man kan avsäga sig en religion och att Louise på samma sätt mentalt lämnade relationen till sitt ex.

– Ja, jag är avhoppare, konstaterar Louise som i dag varit gift med den stora kärleken Dan Bratt i 20 år.

Annons