Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Claes Malmberg avslöjar nya kärleken: Inte alls planerat

23 aug, 2023 
Joakim Löwing
Man kan se det på olika sätt att Claes Malmberg har fem barn med fyra olika kvinnor. Ett år efter senaste uppbrottet har han hittat en ny, hemlig kärlek.
– Det är nog inte så många som vill ha äktenskapliga råd av mig, men samtidigt visar det ju att jag inte verkar vara helt oattraktiv, säger den högaktuella komikern.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När långdistansförhållandet med brasilianska Janiana Panchero Silva tog slut i fjol bestämde sig Claes Malmberg för att vara singel ett tag.

Se också: 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se också: 4 programledare som blivit kära i varandra

Något han inte varit särskilt mycket genom åren efter att ha blivit pappa till första barnet som 21-åring – sonen Nisse.

Claes har fem barn – mellan 41 och 19 år – med fyra kvinnor och var gift med två av dem.

– Jag har oftast varit i ett förhållande, vilket jag trivts väldigt bra med. Men när jag fått känna på hur det är att vara singel har jag trivts ganska bra med att vara ensam. Då får man lära sig att ta ansvar för allting själv och kan även lägga upp tillvaron på egen hand, menar han.

Man skulle kunna tro att Claes är utled på frågor om just det faktum att han har fem barn med fyra kvinnor. Men det är faktiskt lite tvärtom.

Annons

– Jag är ju en starkt bidragande orsak till det pratet också, haha. Visst kan det låta som att livet har varit rätt kasst med alla skilsmässor och separationer – men samtidigt är det ju också en väldans tur att jag bytte fruar och sambos. För annars skulle jag ju inte ha de barn som jag fått. Det är dem som jag är mest stolt över i livet, förklarar han och tillägger leende:

– Sedan måste jag erkänna att jag tycker att det är lite fräckt att det är så många olika kvinnor som varit intresserade av mig genom åren. Det borde ju innebära att jag inte är helt oattraktiv (skratt).

Claes Malmbergs nya kärlek

Även den här gången gick det som det gjorde med att vara singel… Claes avslöjar nämligen att han har träffat en ny kärlek.

Annons

– Haha, ja, jag verkar vara usel på att vara ensam ändå. Det var inte alls tänkt att jag skulle in i en ny relation nu, men ibland kan man inte planera allt. Däremot vill jag inte berätta om vem det här, jag ska försöka hålla relationen hemlig så länge det går.

Något som kanske inte är det allra enklaste om man heter Claes Malmberg… Ta bara en sådan sak som i somras då han blev sjuk och tvingades ställa in föreställningar av sin humorshow i Hunnebostrand.

– Jag drabbades av rosfeber och fick äta penicillin. Det är inget farligt, men jag hade feber och kunde inte stå på scenen. När kvällstidningarna fick höra det ringde de upp och då jag berättade att jag varit på sjukhuset och hämtat medicinen blåstes förstås rubrikerna upp. Sedan blev det krångel med det där då jag skulle på en filminspelning och tvingades skaffa ett friskhetsintyg…

Hälsan är det annars inga problem med för honom.

– Nej, läkaren tog en massa tester och alla mina värden såg oförskämt bra ut. Jag är i fin form, även om man inte kan se det på min kropp, man kan säga att jag är en 25-åring inlåst i en 62-årings kropp, haha.

Annons

Har ingen ålderskris

Någon ålderskris existerar inte alls – och Claes räds inte åldrandet på något sätt.

– Nej, jag är bara glad för att jag får bli äldre. Jag ser ganska krasst på det, eftersom det inte är något jag bestämmer över. Det är bara att hoppas att få fortsätta ha kvar hälsan och förhoppningsvis ha många år kvar.

Inte minst för att få umgås med sina barn och vara med då de fem barnbarnen växer upp.

– Jag älskar att träffa dem och gör det så ofta jag kan, är ju rätt mycket jobb i perioder. Jag har aldrig varit den som lekt särskilt mycket med varken mina barn eller barnbarn, utan mer att prata med dem. Och det verkar ändå ha lyckats bra, för jag har en jättebra kontakt och relation med alla.

Annons

Något man inte precis kan säga att Claes för egen del var bortskämd med som liten hemma i Göteborg. Hans pappa Gösta hade alkoholproblem och lämnade plötsligt familjen en dag då Claes var fyra år – för att aldrig komma tillbaka.

– Efter den dagen träffade jag honom aldrig mer. Han dog när jag var elva år, efter att ha supit ihjäl sig. Hemskt och fruktansvärt förstås, men jag hade ändå velat gå på hans begravning, för att få ett avslut. Det kanske hade hjälpt mig att få bearbeta sorgen.

Mamma Mona-Lisa träffade en ny man som Claes växte upp med.

– Men jag fick aldrig så bra relation med honom och saknade helt klart en fadersgestalt under barndomen. Det har säkert satt olika former av avtryck på mig och även mitt föräldraskap genom åren. Ändå måste jag säga att jag är en ganska avspänd pappa. Jag går in med inställningen att göra mitt bästa, ibland blir det rätt och ibland blir det fel. När jag gjort något dåligt tar jag det med mig och försöker göra det bättre nästa gång.

Annons

Han fortsätter:

– Sedan är både glad och stolt över hur mina barn blivit – alla är snälla, trevliga, lojala och har mycket civilkurage. Det är säkert mestadels egenskaper som de skaffat på egen hand, men lite kanske jag har varit med och bidragit i alla fall.

Aktuell med ny scenshow

Något genomgående är att de skrattar och har mycket roligt tillsammans. Kanske ligger det komiska i generna från deras pappa/farfar/morfar…?

– Många undrar säkert om jag är lika rolig privat som i mitt yrke och svaret är att jag älskar att prata – om nu någon missat det – och skojar gärna. Fast det är ju inte så att jag går runt och drar en massa vitsar hela tiden. Och även om jag är göteborgare i grunden kan jag faktiskt inte en enda vits om Kal och Ada, haha.

Under hösten är Claes fyrdubbelt aktuell – bland annat med sin scenshow ”I huvudet på Claes Malmberg”, som åker på turné.

Annons

Där får vi följa hans minnesfyllda resa från att ha slagit igenom som ståupp-komiker och gestaltningen av den komiska rebellfiguren Ronny Jönsson på 1980-talet - till dagens breda repertoar.

Eller förresten tar det avstamp betydligt tidigare än så – då fyraårige Claes tog trampbilen på Avenyn i Göteborg för att leta efter sin pappa som nyss tagit rocken och lämnat familjen för alltid.

Fakta. Claes Malmberg.

Ålder: 62 år.

Familj: En hemlig kärlek. Barnen Nisse (41), Nicolas (36), Amanda (30), Perla (24) och Nelson (19), samt fem barnbarn.

Bor: I ett hus i Båstad.

Aktuell med: Turnerar med scenshowen ”I huvudet på Claes Malmberg” i höst. Är programledare och domare för ”Överlevarna” på SVT, medverkar i ”Bättre sent än aldrig” tillsammans med Kjell Bergqvist, Thomas Ravelli, Peter Magnusson och Harald Treutiger på Kanal 5, samt spelar Paul Isman i filmen ”Familjen Knyckertz och snutjakten” – som har biopremiär 1 december (uppföljare till 2021 års Julkalender ”En hederlig jul med Knyckertz”).

– Jag hade inte särskilt goda framtidsutsikter när jag struntade i skolan och gick ut nian med 1,9 i betyg. Något som gjorde att det enda jag kom in på i gymnasiet var en plåtslagarutbildning. Jag gick dit, trots att jag inte alls ville – och var riktigt bedrövligt dålig.

Annons

Tur då att teatern ändå fanns där, den som han hittade av en ren slump.

– Jag uppträdde ofta på roliga timmen i skolan, där jag improviserade fram sketcher. Vår fröken tyckte att jag borde bli skådespelare och det var inget jag hade tänkt på. Men så gick jag och mamma förbi ABF – som hade en teatergrupp – en dag och gick in och pratade med dem. Där fick jag spela min första och enda roll som amatörskådespelare – pjäsen hette ”Att kunna, att vilja, att orka”.

Aktuell i ”Överlevarna” på SVT

Som 17-åring gick han sedan in en dag på Götateatern och lyckades få ett jobb som praktikant och allt-i-allo. I samma veva hoppade Claes av plåtslagarutbildningen på gymnasiet.

Något som blev starten på en lysande karriär – med allt från standup till stora musikalroller och skådespeleri i både tv-serier och filmer.

I aktuella ”Överlevarna” på SVT provar Claes även på programledarrollen – som han normalt sett inte anser är något för honom.

– Men jag tillåts ju vara så där lagom sarkastisk, så den passar mig perfekt ändå, ler han.

Annons

I ”Bättre sent än aldrig” på Kanal 5 åker Claes runt i sex olika länder och betar av upplevelser som står på deltagarnas bucket list (lista med saker att göra i livet innan man dör). Övriga deltagare är Kjell Bergqvist, Thomas Ravelli, Peter Magnusson och Harald Treutiger.

-Den inspelningen är bland det roligaste jag har gjort någonsin. När man ser namnen på de medverkande går det ju snabbt att räkna ut att det inte var tyst många minuter. Alla snackar mycket och jag lite till, skrattar Claes Malmberg.

7 snabba med Claes Malmberg...

Hur tror du att dina vänner skulle beskriva dig om de bara fick använda tre ord?

– Pratsam, snäll och lat.

Vad gör du om personen bredvid dig snarkar högt och ljudligt?

– Haha, man kanske inte ska kasta sten i glashus – men om det inträffar skulle jag putta lite lätt på personen och få den att ändra ställning för att förhoppningsvis sluta snarka.

Vad önskar du att du vore bättre på?

– Att jag skulle vara lite mer praktisk och händig kanske.

Om du fick bestämma en onyttig sak plötsligt blev jättenyttig, vad skulle du då välja?

– Haha, ganska lätt – glass.

Vilken är den största publik som du varit en del av?

– Fotbollsmatchen mellan Milan och Arsenal på San Siro i Milano och när Real Madrid spelade en hemmamatch i spanska ligan. Det var runt 80 000 bägge gångerna. Sedan var jag på en av Bruce Springsteens konserter på Ullevi i Göteborg – med 60 000 – 65 000 åskådare. För egen del har jag uppträtt inför över 30 000 personer på Melodifestivalens final i Friends Arena och på Hultsfredsfestivalen.

Hur lång tid tar det vanligtvis innan du plockar upp din resväska efter en semestertripp?

– Det kan ta tid ibland, för jag är ju en rätt lat person (skratt).

Vilken räkning stör du dit mest på när du betalar den?

– Egentligen ingen, eftersom jag har personer som sköter sådant åt mig. Men det är klart att elräkningarna förra vintern inte var någon höjdare direkt…

Annons