Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Alla tv-serier och premiärer på SVT hösten 2023

17 aug, 2023 
Susanne Lolling
Semestern är slut, skolorna har kickat igång och sommaren drar sina sista ansträngda andetag – nu är det dags för höst, inte minst på TV! Här är alla serier och dokumentärer som har premiär på SVT i höst.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

På SVT står premiärerna i kö, och höstens tablå bjuder på allt från Sveriges största historiesatsning, draman om viktiga men känsliga ämnen och en hel hög med underhållning. Här är några av guldkornen på våra statliga kanaler i höst:

Se också: Farah Abadi om mammarollen: "Det är strikt förbjudet"Brand logo
Se också: Farah Abadi om mammarollen: "Det är strikt förbjudet"

På riktigt?!

Fredagsunderhållning för hela familjen där tre personer påstår sig ha olika talanger, men bara en av dem talar sanning. Tittarna och en panel får i uppgift att lista ut vem som ljuger och vem som är på rikigt?! Farah Adabi programleder, och i panelen syns bland andra Robert Gustafsson, Ellen Bergström och Nikki Amini.

Annons

Premiär fredag 25 augusti

Familjen Andersson

Sunes familj är tillbaka, och i den här humorserien får de vuxna ta mer plats. Vi får följa Karin (Liv Mjönes) och Rudolfs (Filip Berg) kamp för att få ihop livspusslet med tre barn och jobb hemma i lilla Glimmerdagg.

Premiär fredag 25 augusti

Överlevarna

Sex komiker är de enda överlevande efter en apokalyps, och tvingas flytta ut i naturen för att tävla i att överleva efter bästa förmåga. Komikerna Sissela Benn, Nisse Hallberg, Evelyn Mok, Torbjörn Averås Skorup, Christoffer Nyqvist och Johanna Hurtig Wagrell gör sitt bästa för att skapa en ny civilisation, under Claes Malmbergs rappa ledarskap.

Annons

Premiär fredag 8 september

Taelgia

Dramaserie om en problematisk samtid som här utspelar sig i Södertälje. Där står familjer, polis och kriminella alla mitt i en korseld av lojaliteter, krav och skuld. Vi möter springisarna, de yngre som rör sig runt de vuxna kriminella, och tar sig an allt farligare uppdrag och därmed också lever desto farligare. Samtidigt får även deras familjer komma till tals, som i förtvivlan kämpar för att få sina barn på rätt köl igen.

Premiär fredag 22 september

Hålla samman

Vad händer i en familj när någon drabbas av Alzheimers? Varm dramakomedi som följer systrarna Lina (Michaela Thorsén) och Petra (Ulrika Nilsson) och deras familjer i Ystad, och hur tillvaron ställs på kant för dem alla när deras pappa Kenneth (Lennart Jähkel) får en Alzheimers-diagnos.

Annons

Premiär fredag 27 oktober

Terese i kassan

Sveriges mest älskade kassörska har fått en helt egen serie. Terese (Hampus Nessvold) får ny konkurrens i butiken i av både snabbkassor och en ny kassörska. Serien bjuder på en rad celebra gästspel, som Mona Sahlin, Sarah Sjöström och Claes Månsson.

Premiär måndag 30 oktober

Historien om Sverige

Har du någonsin funderat på hur Sverige blev som det blev? SVT:s största historiesatsning någonsin består av tio avsnitt som skildrar Sveriges historia från istid till samtid. Skådepelaren Simon J. Berger programleder och leder oss genom de dramatiska händelser som format vårt land.

Annons

Historien om Sverige med Farah

Parallellt med storsatsningen ovan gör SVT även en barnversion med Farah Adabi som programledare, och här är berättarperspektivet mer barnvänligt.

Premiär söndag 5 november

Köp mina trosor

Vad innebär fenomenet sugardejting? Varför har det blivit så stort? Feministisk revolution eller snyggt paketerad sexhandel. Reportern Nellie Erberth ger sig in i sugardejtingvärlden med dold kamera och sig själv som verktyg.

Annons

Premiär fredag 17 november

Salminggenen

Dokumentärserie om Biancas Salmings kamp för att bli en friidrottare i världsklass, och en närgången djupdykning i hennes relation med sin pappa, hockeylegendaren Börje Salming. Inspelningarna inleddes innan han insjuknade i ALS, och efter ett obarmhärtigt snabbt sjukdomsförlopp gick bort i november i fjol. För Bianca var det viktigt att få slutföra serien, som sänds i tre delar i höst.

Premiär torsdag 23 november

Drömträdgården

Sverige är smockfullt av trädgårdsentusiaster, och många är de som drömmer om en egen täppa att ta ut svängarna på. Linnéa Dickson och Nicole Wilson reser landet runt för att följa det hårda arbetet som ligger bakom olika privata drömträdgårdar.

Annons

Premiär tisdag 28 november

Annons