Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

SVT:s beslut för Melodifestivalen 2024: ”Ingen hemlighet att vi tappat publik”

29 jun, 2023 
SVT gör om Melodifestivalen inför nästa års tävling - efter årets publiktapp. Semifinalen, känt som ”andra chansen” kommer att skrotas – istället ska en ny deltävling adderas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Drygt en månad efter att Loreen kammade hem Eurovision-segern i Liverpool meddelar SVT att man gör om nästa års Melodifestivalen. I ett pressmeddelande säger man att förändringarna ämnar att skapa mer engagemang hos tittare.

Se också: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Se också: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

”Vi vill alltid göra Melodifestivalen ännu bättre och mer spännande för vår publik. Med detta helt nya upplägg tror vi att vi kan hålla uppe tittarnas engagemang genom hela säsongen. Det är ingen hemlighet att vi har tappat publik i semifinalen. Nu hoppas vi på att hålla spänningen uppe genom alla program”, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen.

Annons

Blir en ”mini-semi"

Semifinalen, eller ”andra chansen”, kommer således strykas från agendan. Istället kommer en extra deltävling att ta form, dessutom kommer sju bidrag att tävla i varje delfinal – istället för sex.

Den femte och sista deltävlingen kommer att ha en förlängning, där 3:e- och 4:e-platsarna från varje deltävling tävla mot varandra. Där har ytterligare två bidrag chans att ta sig vidare. På så sätt är förlängningen i deltävling fem som en mini-”andra chansen”.

I finalen tävlar, som tidigare år, 12 bidrag.

Annons