Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så gick det till när Nisse Hallberg friade till Emelie Uggla

12 dec, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Magnus, Emelie Uggla, Nisse Hallberg
Nisse Hallberg och Emelie Uggla är nyförlovade.
Nu berättar komikern om hur det gick till när han friade till flickvännen, och hur det var att berätta för föräldrarna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För ett par veckor sedan berättade Nisse Hallberg, i sin podcast Kafferepet, att han och flickvännen Emelie Uggla har förlovat sig.

10 saker du kanske inte visste om Magnus UgglaBrand logo
10 saker du kanske inte visste om Magnus Uggla

I sin andra podcast Nisse å den där äldre, som han har tillsammans med komikerkollegan och producenten Christopher Linnell, hur det gick till när han friade.

”Hon plingade på, öppnade och fick ett glas champagne”

Medan den blivande fästmön var på teater fixade Nisse Hallberg mat och vin och champagne, och den tidigare kocken kom på att han skulle bjuda Emelie Uggla på hennes favoriträtt: pasta vongole.

– Så hon plingade på, öppnade och fick ett glas champagne. Jag hade köpt nya kläder och hon sa ”gud, vad fin du är”, säger han och fortsätter att berätta.

Annons

– Maten står varm på bordet, vi sätter oss och jag hade ställt högtalaren så att den inte syntes så att det var lite musik.

Nisse Hallberg berättar att det inte verkade som att hon misstänkte något, utan han förklarade den romantiska middagen med att det var trevligt med lite vardagslyx.

Komiker, poddaren och numera fästmannen Nisse Hallberg.
Komiker, poddaren och numera fästmannen Nisse Hallberg.

Nisse Hallbergs nervositet: ”Jag kommer inte ihåg någonting”

Ringen låg vid det här laget gömd i en låda i köksbordet och planen var att han skulle åka fram när de ätit färdigt. Efter lite svammel, som han kallar det, var det till sist dags.

– Jag kommer inte ihåg någonting från det här, för sen står jag på knä framför henne. Hon satt på sin stol och då gick jag fram till henne, berättar komikern vidare och säger att hon nog inte förstod vad som hände förrän ringen var framme.

Annons

– Då började hon studsa och tjoa. Jag vet inte om hon sa ja eller om hon bara tyckte att det var fint. Så jag har inget minne av det, men det var väldigt fint. Och att det var hemma, för jag tänkte att vi kanske skulle gå ut och skåla men satt bara ihopkurade i soffan hela kvällen.

Samtalet till föräldrarna

Efter det ringde det nyförlovade paret sina föräldrar och berättade. De blev både rörda och chockade.

– Jag hade frågat hennes mamma och lov. Jag är lite så töntigt och vill att det ska gå rätt till, slår Nisse Hallberg fast.

Emelie är dotter till artisten Magnus Uggla och fotomodellen Ann Furelid.

Vi säger stort grattis till de nyförlovade!

Foto: TT

Annons