Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Claes Malmbergs nya hälsobesked efter uppmärksammade sjukhusvistelsen

18 aug, 2023 
https://image.allas.se/image-7765384?imageId=7765384&width=1320&height=1320&cropw=97.22&croph=100&x=0&y=0
Ebba S. Dahlman
AvSusanne Lolling
Sluttampen på sommaren kantades inställd liveshow och ett akut sjukhusbesök för den 62-åriga skådespelaren Claes Malmberg.
I en intervju med Hänt låter han nu meddela hur han mår i dag och hur tiden efter sjukdomen påverkat honom.
– Jag har fått penicillin och kommer överleva, säger han till nöjessajten.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons
Se också: Kändisarnas favoriter på kräftskivanBrand logo
Se också: Kändisarnas favoriter på kräftskivan

Claes Malmberg är en av Sveriges mest omtyckta skådespelare, bland såväl vuxna som barn. Genom åren har han porträtterat otaliga älskvärda karaktärer på filmduken och i tv-rutan.

Den i dag 62-åriga skådisen har däremot skapat rubriker på sensommaren, till följd av att han tvingades åka akut till sjukhuset.

Vid tidpunkten, i början på augusti, var han mitt uppe i sin liveshow på Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand. Något som han dessvärre fick ställa in till följd av hälsoproblemen, som senare skulle komma att identifieras som rosfeber, vilket är en infektion i huden som orsakas av bakterier.

Annons

– Det är inte så dramatiskt. Man har hög feber och är sjuk bara, sa Claes Malmberg till Expressen då.

I en ny intervju med nöjessajten Hänt utvecklar Claes sitt svar och berättar om tiden efter sjukhusvistelsen – och hur det står till med hälsan i dag.

Claes Malmbergs nya hälsobesked

Han börjar med att påpeka att hans upplevelse av rosfebern inte alls var så farlig som media fick det att framstå.

– Ja, men det där är kanske en av pressens största överdrifter. Den här gången tänkte jag, ska jag svara när pressen ringer om de här dumheterna? Så tänkte jag ”då gör jag det så jag lägger sordin på detta”, men det blev bara värre när jag svarade, säger han och fortsätter:

– Jag sa att ”det är ingen fara, jag har fått penicillin och kommer överleva”, men ändå blev rubrikerna: "Claes Malmberg till sjukhus". Jag körde dit själv, fick penicillin och körde hem

Annons

Vidare meddelar Malmberg för sajten att han tillfrisknat från det odramatiska sjukdomstillståndet – och det med råge!

– Jag mår fantastiskt bra och hade fantastiska värden. Doktorn sa till mig att ”Claes, du är en 25-åring i en 62-årings kropp”.

Aktuell som programledare i SVT

I dagarna träffade Allas en pigg och glad Claes Malmberg på SVT:s pressträff där höstsäsongens tv-nyheter presenterades.

Skådespelaren berättade då om sitt nya uppdrag som programledare för underhållningsprogrammet Överlevarna, som går ut på att sex svenska tvingas simulera en apokalyps och ska tävla för att överleva på egen hand i naturen.

– Framförallt får vi hoppas att det inte bara är sex komiker som överlever. För då lär det ju inte bli så mycket i framtiden, säger Claes till Allas och skämtar om hur världen skulle se ut om det blev en riktig apokalyps.

Annons

Han utvecklar sedan med att prata om sin egen roll som programledare. Så är vi inte vana att se honom och han fick heller inte blodad tand av erfarenheten, även om han är mycket stolt över att han tackade ”ja” till just det här formatet.

– Det här var ett kul program att vara i. Det var ett forum som passade mig, så jag tänkte ”ska man vara det någon gång så var det ett sånt här program”. Men annars nej... programledare ska jag väl inte vara, säger han avslutningsvis.

Claes Malmberg, Nisse Hallberg och Evelyn Mok är aktuella i tävlingsprogrammet Överlevarna, som har premiär i SVT under hösten. Sissela Benn, Torbjörn Averås Skorup, Christoffer Nyqvist och Johanna Hurtig Wagrell medverkar också.

Överlevarna har premiär på SVT och på SVT Play den 8 september.

Annons