Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Love actually-skådisarna återförenas i ny film – 20 år efter succén

29 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman
FotografCapital Pictures
Goda nyheter för dig som älskar den brittiska julklassikern Love actually – nu kommer en återföreningsspecial!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den omåttlig populära julfilmen Love actually hade premiär på biografer för hela 20 år sedan. Så vad passar då bättre, på 20-årsjubileet, än att glädja fansen med en så kallad reunion. Perfekt underhållning i adventstider!

Se också: Nya julfilmer på NetflixBrand logo
Se också: Nya julfilmer på Netflix

Allt du vill veta om den nya Love actually-återföreningen

Filmen är lika populär i dag, som när den kom för två decennier sedan. Några av scenerna har haft en så stor inverkan på populärkulturen att de fortfarande refereras till och anspelas på i nya format.

På plattformen TikTok finns till exempel en egen sida för material som märkts upp med ämnet love actually dance och syftar till folk som återskapar Hugh Grants episka ”moves” från en av filmens mest kända scener.

Annons

Tisdagen den 29 november har den nya Love actually-filmen premiär på den brittiska tv-kanalen ABC. Återföreningsspecialen går under namnet The Laughter & Secrets of ‘Love Actually’: 20 Years Later – A Diane Sawyer Special.

Hugh Grant, som spelar Storbritanniens premiärminister i filmen, får sällskap av flera andra välkända skådespelare från originalcasten. Bland annat Laura Linney, Emma Thompson, Bill Nighy, Liam Neeson och Thomas Brodie-Sangster.

Återföreningsspecialen kommer att avhandla framgångsfaktorerna bakom filmens enorma succé, så som bland annat det faktum att vi får följa flera olika typer av kärleksrelationer med lyckliga slut till bakgrunden av ett julutsmyckat London.

Hugh Grant om den ikoniska scenen: ”Fruktansvärd”

När coronapandemin chockade världen utvecklades nya perspektiv kring hur vi människor tänker kring närhet, interaktioner och relationer. Något som skådespelarna i rollistan diskuterar i reunionspecialen.

Precis som i filmen utgår de från frågeställningen ”Is love really all around?”.

Annons

I trailern för den nya filmen reflekterar Emma Thompson, som spelar premiärministerns syster i filmen, över rollen. Hon landar i att det troligtvis var den galnaste roll hon någonsin tagit sig an.

Till hennes försvar kanske man inte förväntar sig episka danskonster på 10 Downing Street eller stora röda humrar som närvarande vid Jesu födelse? Ja, det var kanske galet på den tiden. Men förstnämnda kanske i och för sig har förändrats efter Boris Johnsons kontroversiella Partygate?

Scenen då Hugh Grants karaktär dansar i premiärministerns privata residens har blivit en av filmens mest minnesvärda. Själv är han förvånad över det faktum att så många uppskattar dansen.

– Jag är helt i otakt. Särskilt i början när jag skakar på rumpan. Än i dag, finns det många – och jag håller förresten med dem – som tycker att det är den mest fruktansvärda scenen som någonsin har spelats in. Men... några uppskattar den, säger han ödmjukt i specialen.

Vad tycker du om scenen som Hugh menar är en vattendelare? Avgör för dig själv, se videon här nedan:

Källa: Motherly, Foto: Universal studios, Capital pictures

Annons