Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Magdalena Graafs son Lancelot Hedman om hjärtstoppet efter missbruket

12 jul, 2022 
Saga Pettersson
Magdalena Graafs son Lancelot Hedman om hjärtstoppet efter missbruket
Lancelot Hedman har varit öppen med sitt missbruk. Nu berättar han om gången då hjärtat stannade.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under hösten 2021 kunde vi följa ett gäng kända personer i tv-serien Behandlingen, och en av dem var Lancelot Hedman, son till Magnus Hedman och Magdalena Graaf. I programmet var kändisarna öppna med sitt missbruk, som tedde sig på ett eller annat sätt.

VIDEO: 5 saker om Lance Hedman som du kanske inte vissteBrand logo
VIDEO: 5 saker om Lance Hedman som du kanske inte visste

– Jag är här för att allt jag gör, gör jag tusen gånger för mycket, sa Lancelot i programmet.

– Jag gör inte det här programmet för att jag ska bli nykter eller så där. Utan jag gör det för att lära mig. Den här beroendesjukdomen har jag i min familj, och att då få turen att lära mig om den och liksom slippa ta alla de här dåliga besluten som folk i min närhet har gjort, berättade han vidare.

Magdalena Graaf och Magnus Hedman med sönerna Lancelot och Isak, som gick bort 2014.
Magdalena Graaf och Magnus Hedman med sönerna Lancelot och Isak, som gick bort 2014.

Lancelot Hedman om lögnerna

Det är sedan tidigare känt att missbruksproblematiken finns i familjen. Lancelots pappa Magnus Hedman har lidit av ett missbruk, något som på den tiden fick stor uppmärksamhet i media.

Annons

När Lancelot nu gästar Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på berättar han mer om sitt missbruk, och hur det har påverkat hans relationer till andra människor, som partners under åren.

– Jag har varit en dålig människa när jag har druckit som jag har gjort. Det enda jag har sett fram emot är mitt nästa rus. Det enda jag tänkt på måndag, tisdag, onsdag är 'snart får jag dricka'. Om jag har varit i en relation, jag har ju blivit en dålig människa då. Det går inte att leva med missbrukare. Det enda man gör är att ljuger och tänker på sig själv, säger han.

”Så kollapsade jag bara, hjärtat stannade”

Lögnerna drabbar inte bara andra, utan även Lancelot själv.

– Det finns ett bra exempel på det. Jag drack och gjorde massa andra konstiga saker. Så kollapsade jag bara, helt. Hjärtat stannade. Och när jag vaknade upp tänkte jag att 'fan, det var inte alkoholens fel, det var att jag tog den där tabletten också. Så då kan jag dricka ju, det är hur lugnt som helst', säger han och fortsätter förklara:

SE OCKSÅ: Svenska kändisarna som har 5 barn eller flerBrand logo
SE OCKSÅ: Svenska kändisarna som har 5 barn eller fler

– Man manipulerar sig själv för att hitta sätt att få dricka. Det spelar ingen roll om man får hjärtstopp eller voltar bilar, du hittar alltid ett sätt att manipulera dig själv till att det är en bra idé att dricka.

Annons