Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Magnus Carlssons beslut med maken Mats: Därför väljer vi bort att skaffa barn

16 aug, 2023 
Den folkkära artisten Magnus Carlsson och han make Mats har varit ett par i snart tre decennier.
Genom åren har paret varit öppna om deras längtan efter att få bli föräldrar tillsammans, men nu verkar det som om drömmen om barn svalnat.
I en intervju med nöjessajten Hänt berättar Magnus om beslutet att förbli barnlösa – och synen på livet utan barn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
Se också: 5 svenska kändisar som får barn 2023

Artisten Magnus Carlsson slog igenom stort på 90-talet och har sedan dess berikat svenska folket med klassiker som Kom hem, Blame it on the disco och This is the world we live in.

Karriären tog fart i dansbandet Barbados, han har även varit en av medlemmarna i discogruppen Alcazar och därefter har solokarriären stått i fokus.

Privat delar Magnus Carlsson livet med maken Mats. I januari 2023 firade paret 17 år som gifta och tre år dessförinnan utökade de familjen med ett litet lyckopiller; hunden Cooper.

Annons

Några barn har det däremot inte blivit för de äkta makarna, trots det tydliga målet att bli föräldrar.

Så träffade Magnus Carlsson maken Mats

I en intervju med Hemmets journal från 2019 avslöjade Magnus och Mats hur det gick till när de träffades för första gången, för många år sedan.

Vid tidpunkten gick de båda två på samma gym och gick på samma bodypumppass. De hade båda spanat in varandra, men ingen vågade ta det första steget och introducera sig själv.

– Vi tittade på varandra, slog ned blicken, tittade tillbaka. Till slut knuffade min tjejkompis fram oss till varandra och sa: “Nu räcker det. Byt nummer.” Vi är båda blyga privat, berättade Mats då och fortsatte:

– Det första jag såg var ett attraktivt yttre. Någon som kunde föra sig, klä sig och brydde sig om hur han såg ut. Sedan var det också en bra människa bakom.

Annons

Kort därefter, bara fyra månader senare, förlovade de sig. Och på den vägen är det som man brukar säga. Tio år senare blev de äkta makar.

Magnus Carlsson och Mats Carlsson på en biopremiär år 2005.

Magnus Carlsson om barnplanerna med maken

Makarna delar många gemensamma intressen och är bland annat verksamma i samma bransch. Något som underlättat i livspusslet och förståelsen för varandra, enligt Magnus.

– Vi har haft det så bra att vi jobbar i samma bransch, och har samma arbetstider. Så det blev ingen omställning direkt [under pandemin reds. anm.]. Det enda skillnaden var väl vart vi var geografiskt. I stället för att vara ute på turné var vi hemma. Vi är ju en unik kombo, berättade han för Nöjeslivet 2021.

Annons

Genom åren har stjärnan också berättat att han och maken haft drömmar om att bli föräldrar tillsammans. Så sent som 2019 berättade han för Gala Magazine att planerna på barn fanns. Men han medgav också att det fanns utmaningar.

– Tankarna har inte rört sig så mycket sen sist. Det är sådan otrolig stor apparat som ska till, både juridiskt men också livsmässigt. Tanken och inställningen är fortfarande att det ska ske, sa han då och poängterade att han närde en längtan efter att välkomna ett barn in i familjen.

Därför läggs barnplanerna på is: ”Vi har det bra”

Nu verkar det dock som om makarna Carlsson lagt barnplanerna på is permanent. Det berättar Magnus för nöjessajten Hänt i en intervju.

– Nej alltså, vi har nog kommit fram till att livet springer iväg så fruktansvärt fort och båda vi två är liksom mitt uppe i våra karriärer. Jag tror inte vi har tänkt så mycket utan det gav sig själv. Vi har det bra nu och så får det nog vara, säger Magnus.

Han tillägger:

– Det är vi två och Cooper, perfekt!

Annons