Maja Strömstedt om valet att ta bort sin mammas efternamn

Maja Strömstedt om valet att ta bort sin mammas efternamn.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Kändisdottern Maja Kristina Strömstedt är aktuell med ny musik som hon nyligen uppträdde med i tv-programmet Lotta på Liseberg. I en ny intervju berättar artisten om varför hon valde att byta bort sin mammas efternamn.

Maja Kristina Strömstedt är dotter till tv-profilen Agneta Sjödin och artisten Niklas Strömstedt. Det är inte bara hennes föräldrar som är framför rampljuset, Maja är nämligen känd för sin egna artistkarriär. Kändisdottern har sysslat med musik i flera år och nyligen fick hon visa upp sina artistkunskaper när hon uppträdde i tv-programmet Lotta på Liseberg.

VIDEO: 6 saker du kanske inte visste om Maja Strömstedt
0:45

Efter reklamen: VIDEO: 6 saker du kanske inte visste om Maja Strömstedt

(0:45)

Slå på ljud

Maja är nu aktuell med ny musik och låten Neighborhood. I en intervju nyligen med Hänt berättar Maja hennes nya singels innebörd. Nämligen om hur en avslutad relation kan förstöra ett helt område.

Neighborhood handlar om ett riktigt område i Stockholm. Men jag har bara dejtat en person därifrån så tänker inte säga vilket det är, säger hon i intervjun.

I samma intervju får hon frågan om hur det känns att låten nu är släppt.

– Jättekul, har arbetat med den så himla länge, kul att den är ute och andra kan ta del av den, säger Maja till Hänt.

Maja med sin mamma Agneta Sjödin.

Maja med sin mamma Agneta Sjödin.

Johan Jeppsson/TT

Maja om sin uppväxt framför rampljuset

När man är dotter till en välkänd programledare och en ikonisk popsångare så kan det medföra en hel del uppmärksamhet. Maja berättar att hon inte har så mycket att jämföra med eftersom kändislivet har varit hennes uppväxt. Men hon påpekar också att det är klart att det livet alltid har varit lite upp och ner.

– Folk tyckte alltid att det var så häftigt att dem var mina föräldrar och många gånger trodde jag att det var de som var intressant med mig, säger hon.

Något som artisten har brottas med när hon varit yngre är hennes egna självbild och vad andra tycker och tänker om henne. Men med åren har Majas självbild blivit mycket bättre, berättar hon i intervjun.

Allt du vill veta om artisten Maja Strömstedt

Därför tog artisten bort sin mammas efternamn

I dag heter artisten Strömstedt i efternamn, men det har hon inte alltid gjort. När Maja var yngre hette hon nämligen Sjödin i efternamn som sin mamma.

– Jag hette Sjödin när jag föddes men båda mina bröder heter Strömstedt i efternamn. Båda tyckte det var bättre att jag hade samma namn som mina bröder, avslutar artisten med till Hänt.

SE OCKSÅ: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar
0:59

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

(0:59)

Slå på ljud