Malin Berghagens kloka ord efter kommentarerna om hennes utseende

Malin Berghagen
Efter kommentarer om hennes utseende delar nu Malin Berghagen med sig av sina tankar om hur kroppen förändras med åldern och klimakteriet.

Malin Berghagen, 56, är dotter till artisterna Lill-Babs och Lasse Berghagen, något som har gjort att hon vuxit upp i rampljuset. I vuxen ålder har Malin valt en karriär som skådespelare och har bland annat varit med i tv-serien Rederiet, men hon har även varit programledare för tv-programmet Det okända.

Se också: 5 saker du vill veta om Malin Berghagen
1:9

Efter reklamen: Se också: 5 saker du vill veta om Malin Berghagen

(1:9)

Slå på ljud

Att ha varit offentlig sedan barnsben har gjort att många kommenterar och har åsikter om hennes utseende och åldrande, något som Malin fått nog av. Och nu slår hon tillbaka efter alla kommentarer.

”Jag gör vad jag vill”

I ett inlägg på sin blogg berättar Malin att hon tycker att det är många på sociala medier som tror att de har rätt att ha och skriva sina åsikter om hennes utseende.

”Det gör att helt främmande människor kan skriva i kommentarerna: Varför färgar du håret? Varför har du filter, vågar du inte visa vem du är? Osv… När jag lägger upp en bild så tror andra att de ska ha en åsikt om det.”, skriver Malin på bloggen och fortsätter:

”Jag är i den åldern där jag känner att jag gör precis vad jag vill med mitt liv och ingen annan har med det att göra.”

Malin delar även sina tankar om hur kroppen och utseendet ändras under klimakteriet, men att hon måste acceptera att det är naturligt.

”Jag vill tänka att jag ser gammal och ful ut men så tar jag mig i örat. För om det är något som gör huden trött är det negativa tankar om sig själv. Så jag försöker bara älska mig själv helt och fullt. Och älska min ålder! Det gäller bara att kämpa sig igenom förändringarna och hålla om sig själv på alla tänkbara sätt. Men som sagt det går verkligen upp och ner.”

Kajsa Bergqvists okända relation till Lena Philipsson

Malin om sin mammas påverkan

I ett annat blogginlägg skriver Malin att mamma Lill-Babs syn på sig själv kan ha påverkat hur hon idag ser på sig själv och att hon hela tiden försöker bryta den onda cirkeln.

”Vi ska se dem vi har framför oss och älska dem som de är. Men ibland kraschar vi. Till exempel när man som jag vuxit upp med en mamma som var väldigt osäker när det kom till hennes utseende. Det är lätt vi ärver det på något sätt. Så när stora förändringar sker som vid klimakteriet så blir det lite skakigt med självkänsla.”

”Idag upplevde jag verkligen att min tid som varit av att omfamna allt som är jag nu gett resultat. Den här är ju den jag vill vara. Naturliga Malin. Unika Malin. Mig själv! ”