Malou von Sivers erkännande – tänkte sluta på TV4

Malou von Sivers i en blommig topp.

Foto: TT

I hela 30 år har Malou von Sivers arbetat på TV4.
Nu öppnar hon upp om tankarna kring att lämna kanalen.
– Började nästan att gråta, säger Malou i Hellenius hörna.

Malou von Sivers har varit med på TV4 ända sedan start. Under årens gång har hon gjort mängder av intervjuer och är idag en av kanalens absolut kändaste ansikten. Sedan flera år tillbaka leder hon sitt egna program Malou efter tio, och under sommaren har hon dessutom synts leda Nyhetsmorgon.

Hårda kritiken efter intervjuerna

Malou har på senaste mötts av en hel del kritik. När rapparen Greekazo, 18, gästade Malou efter tio i december anklagades han under intervjun för att romantisera narkotika och våld i sina texter. Efteråt kritiserade Greekazo Malou von Sivers och menade att TV4 lovat att intervjun skulle handla om hans musik, något Malou i efterhand själv insåg hamnade i skymundan.

När sedan författaren Siduri Poli gästade Nyhetsmorgon i augusti uppstod en liknade situation. Siduri trodde att hon skulle prata om sin nya bok som hade släppts – men istället inleddes intervjun med att hon fick frågor om tragedin i Botkyrka där en 12-årig flicka nyligen dog efter att ha skjutits.

Malou har efter detta kommenterat kritiken och menade då att det för henne var en självklarhet att ställa frågorna om dödsskjutningen till Siduri då hon har erfarenheter från Botkyrka.

Malous ärliga ord om tveksamheten

När det under söndagen var dags för ett specialavsnitt av Hellenius hörna var Malou en av de självklara gästerna. I programmet var fokuset nämligen att fira att TV4 fyller 30 år nu i veckan, därför bjöds flertal av TV4:s största profiler in för att prata om minnen på kanalen.

Programledare David Hellenius visade bland annat upp gamla klipp från Malous långa karriär men vad som även kom på tal var hennes tankar kring att lämna kanalen.

– Har det varit nära någon gång, under alla dessa trettio åren, att du slutat på TV4?, frågar David.

Se också: Frida Boisens mamma tog sitt liv ”för att hämnas”

Frida Boisens mamma tog sitt liv: "För att hämnas på mig"
Slå på ljud

– Det går upp och ner men jag hade en ordentlig dipp när det kom väldigt många unga, begåvade programledare. Då var det så att mina exklusiva intervjuer var inte lika exklusiva längre för Youtube kom och då fanns de ju där. Då var jag deppig och tänkte men jag ska inte gå ut på knä utan jag ska gå med flaggan i topp, säger Malou i programmet.

Silvias tydliga krav – därför säger hon nej

”Då började jag nästan att gråta”

Vidare berättar hon om hur hon gick till en av sina chefer och frågade om sitt värde. Efter att fått höra att det inte fanns någon tveksamhet kring värdet kunde Malou slappna av.

– Då började jag nästan att gråta för jag var helt sådär sårbar, säger Malou.

Istället gick hon hem och skissade på en ny programidé – nämligen vad kom att bli just Malou efter tio.

Linda Lindorff om tiden med corona: ”Både lättad och skräckslagen”