Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Malou von Sivers i parterapi med maken efter olyckan

19 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Fotograftt
Malou von Sivers
Efter Malou von Sivers traumatiska olycka berättar hon nu att hon och maken Sten Haage gick i parterapi.
– Han hade också gått in i ett trauma, säger Malou.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i vintras som programledaren Malou vin Sivers råkade ut för en dramatisk olycka när hon och familjen var på semester i schweiziska Alperna och åkte skidor.

Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

Nu berättar programledaren att hon och maken gått i parterapi efter den traumatiska händelsen.

Malou: ”Det här blir min död”

När Malou gästar podcasten Värvet minns hon tillbaka på den där dagen som höll på att sluta riktigt illa.

– Det var ett trauma när det hände, jag har aldrig varit så nära döden. Jag trodde faktiskt absolut att jag skulle dö, i det ögonblick som jag störtade ner. Det var ett skidspår uppe i Alperna, och det var total dimma, så jag föll tio meter, säger Malou i podden.

Annons

– Det ögonblicket när jag stod med skidspetsarna och förstår att ”nu dör jag”, det är intressant med hjärnan, den spelade upp en scen från någon Bondfilm eller så, jag liksom bara studsade ner för klipporna och hann tänka att ”det här blir min död”.

Parterapin med maken Sten

Det har gått nio månader sen olyckan, trots det finns både de fysiska och psykiska menen kvar. Men även relationen med maken Sten Haage, 71, har påverkats efter semestern i schweiziska Alperna.

– Sten kände också att han hade gått in i ett trauma för han trodde att jag var svårt skadad eller till och med död. Hans historia hade liksom inte kommit fram, berättar Malou in en intervju med Expressen.

Annons

Tidigare i år valde Malou och Sten att prova parterapi och efter att ha pratat med en terapeut började paret öppna upp sig på ett helt nytt sätt.

– Det var spännande eftersom ingen av oss hade funderat på det. Vi är så självständiga och jämlika och har liksom inte delgivit varandra varenda litet beslut, som jag vet att andra par har gjort. Vi körde på liksom.

Tiden efter olyckan märkte även Malou att maken Sten kunde ”känna sig behövd” och att mitt i allt det hemska fanns det något positivt. Malou berättar även att parterapin på något sätt förde dem närmre och att de ska ta tillvara på allt de lärt sig.

Annons

– Vi har sagt att vi ska försöka hålla kvar det där. Vi ska tänka på att fråga varandra varje dag, och verkligen lyssna på och rikta uppmärksamheten mot varandra lite mer, säger Malou.

Annons