Måns Zelmerlöw om tidigare otroheterna: ”Inte redo för ett förhållande”

Måns Zelmerlöw fotograferad 2020 inför sin medverkan i ett nytt TV4-program.

Foto: Karin Törnblom/TT

När Måns Zelmerlöw träffade sin fru Ciara kändes allting rätt ganska omgående. I dag lever de tillsammans med sina två barn i England. Men Måns har ett turbulent kärleksliv bakom sig och i Tillsammans med Strömstedts pratar han om hur han varit otrogen mot tidigare flickvänner.
– När man ser på det i efterhand så tror jag det handlar om att jag inte var redo för ett förhållande då, säger han i programmet.

Artisten och Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw lever sedan flera år tillbaka i England tillsammans med hustrun Ciara Zelmerlöw och barnen Albert och Archie. Familjen har också ett stort sommarhus i Båstad, och det är där som programledarparet Jenny och Niklas Strömstedt träffar dem i säsongens tredje avsnitt av Tillsammans med Strömstedts.

Så träffades Måns och Ciara Zelmerlöw

Precis som vanligt är det relationer, kärlek och förhållanden som står på agendan. I programmet berättar paret Zelmerlöw bland annat om hur de träffades för första gången. Det var på ett bröllop 2016 som Måns och Ciara blev placerade vid samma bord. Men även om Måns påstår att han omedelbart slogs av Ciaras skönhet, gav hon honom ett ganska svalt bemötande – och vände ryggen till.

Ciara och Måns Zelmerlöw fotograferade på Hamburger börs 2018.

Ciara och Måns Zelmerlöw.

Foto: Karin Törnblom/TT

I programmet förklarar hon varför.

– När jag först träffade Måns var jag inte så intresserad till en början. Jag hade tur som fick sitta bredvid en så vacker man, men jag trodde faktiskt att det fanns en möjlighet att du var intresserad av män och inte kvinnor. För du var så vacker och ”put together”, säger hon till sin man i avsnittet.

Måns Zelmerlöw om otroheterna

Trots det initiala missförståndet är paret i dag lyckligt gifta. Men även om Måns i dag lever i en stabil relation, har han ett ganska turbulent kärleksliv bakom sig. Han var under ett par år i ett förhållande med artisten och programledaren Marie Serneholt och efter det med juristen Azra Osmancevic, men båda gångerna tog det slut. Måns har avslöjat att han har varit otrogen i tidigare relationer – och att han även gått i terapi för det.

I programmet för Niklas Strömstedt ämnet på tal.

– Jag kan ju känna igen mig lite i dig. Jag turnerade också när jag var väldigt ung och det är efterfester och party och man är populär. Det är lätt att det sticker iväg och att man är otrogen, säger han.

Se också: 5 typer av otrohet

1:25

Efter reklamen: 5 typer av otrohet

(1:25)

Måns håller med och säger att det för honom handlade om att han inte var mogen nog för att vara i en relation.

– När man ser på det i efterhand så tror jag det handlar om att jag inte var redo för ett förhållande då. Jag var bara inte där än.

”Ett bekräftelsebehov”

I grunden handlar otrohet mycket om bekräftelsebehov, konstaterar de två artisterna i programmet.

– Det var nog en kombination av att du har ett bekräftelsebehov som ville stillas, och att du inte var nöjd eller glad i ditt förhållande. I kombination med att det festades extremt mycket i de perioderna. För så är det – är du på turné och har gigat blir det gärna lite fest efteråt, säger Måns.

När han träffade Ciara ändrades allt det där, menar Måns. Trots att han har fortsatt turnera under åren de har varit tillsammans, är saker och ting totalt annorlunda nu.

Måns Zelmerlöw om förhållandet med Ciara

I programmet kommer det snabbt fram att paret Zelmerlöw ibland ryker ihop. Medan Måns beskrivs som konflikträdd av både sig själv och sin fru, har Ciara ett stort behov av att prata ut om saker och ting.

Ciara och Måns Zelmerlöw tillsammans med Niklas och Jenny Strömstedt i Båstad.

Ciara och Måns Zelmerlöw tillsammans med Niklas och Jenny Strömstedt under inspelningarna av programmet.

Foto: TV4

– Jag tycker kanske inte alltid att man måste grotta ner sig i saker. Ibland är det så att nu var vi båda trötta och då blev det bråk och vi behöver inte prata ut om det, utan man kan bara acceptera det för vad det är. Det gör inte min fru, utan det ska pratas och det ska pratas lite för länge också – så att man blir sur igen, säger Måns i programmet.

Måns och Ciara Zelmerlöws privata bilder från bröllopet

Samtidigt har han lärt sig att bråka tack vare sin fru. Medan han tidigare inte vågade gå in i en diskussion, är han inte längre rädd för det. För i slutändan blir de alltid sams igen.

– Oavsett hur mycket vi bråkar, känner jag mig ändå väldigt älskad. Och jag kan vara mig själv till hundra procent, säger han i programmet.

Tillsammans med Strömstedts sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

Relaterade artiklar

Ciara Zelmerlöw om sorgen efter avskedet med Archie och Albert

Ciara Zelmerlöws stora sorg efter missfallet – egna orden