Marie Richardson om varför hon vägrar oroa sig över att åldras

Marie Richardson
Nu öppnar Marie Richardson upp om hur det är att åldras i en så utseendefixerad bransch så som skådisyrket.
”Jag skiter i det!”, säger hon bland annat i en intervju med Damernas värld.
TV: Marie Richardson - 5 saker du inte visste om skådespelerskan
0:50

Efter reklamen: TV: Marie Richardson - 5 saker du inte visste om skådespelerskan

(0:50)

Slå på ljud

62-åriga skådespelaren Marie Richardson har vi sett i flertalet filmer och produktioner genom åren, och ibland har hon även spelat mot sin make Jakob Eklund, 60. Bland annat i Johan Falk-filmerna där karaktärerna de spelar inleder en kärleksrelation och Marie spelar Helen Falk – hustru till Jakobs huvudkaraktär, Johan Falk. Marie Richardson och Jakob Eklund träffades redan när de gick på Scenskolan i slutet på 80-talet, och 2008 gick de och knöt hymens band under romantiska omständigheter.

Tillsammans har de dottern Klara och sonen Leon. Klara föddes 1995 och är idag 26 år gammal, och Leon kom till världen fem år senare. Han föddes 2000 och blir därmed 22 år i år.

Det skådespelande paret Marie Richardson och Jakob Eklund har vi sett i många roller genom åren, här ser vi paret på galapremiären av Dödsdansen på Maximteatern i Stockholm 2014.

Marie Richardson: ”Jag skiter faktiskt i det”

Marie Richardson har en lång karriär, och med det kan hon (likt många andra i branschen) se över det tuffa i att som skådespelande kvinna åldras inom yrket. I en ny intervju med Damernas värld gör hon klart att det för vissa kvinnor kan vara tufft och jobbigt att gå från snygg ung tjej till att bli äldre.

– Men jag känner inte så. Jag skiter faktiskt i det. Jag är glad och tacksam att jag lever, säger hon till modemagasinet.

Det finns viktigare saker i Marie Richardsons liv

Hon funderar vidare och tänker att om man känt varandra en längre tid, så ser man inte om den andra har blivit äldre. Men hon känner att man ofta ”ser någons ålder” när man träffar någon för första gången.

– Jag läste om det där i går, med kvinnorna som inte kan se sig själva i spegeln längre, och tänkte på det innan jag skulle cykla hit och bli fotograferad. Men jag tänkte ”va fan, på med cykelhjälmen”.

– Det finns viktigare saker i livet. Jag tror faktiskt att jag har nytta av att vara skådespelare. Ibland blir jag sminkad att bli ful. I Cabaret, som jag är med i nu, sminkas jag varje kväll till att se äldre ut än jag är. Och när sminket tas av efteråt och jag ser mitt yngre jag känns det bra.

I musikalklassikern Cabaret som går på Dramaten nu ser vi bland andra Marie Richardson uppe på scenen, och utöver det är hon även bioaktuell med filmen Tisdagsklubben – baserade på Anna Fredriksson relationsromaner.

Peter Stormare och Marie Richardson under filminspelning av Tisdagsklubben 2020.

Foto: TT

Se också: Så såg svenska kändisarna ut när de var 22 år gamla
0:57

Efter reklamen: Se också: Så såg svenska kändisarna ut när de var 22 år gamla

(0:57)

Slå på ljud