Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mariette Hansson kritiseras: ”Hur kan barn bli lyckliga utan en pappa”

17 jun, 2022 
Elin Jonsson
mariette-hansson-
”Hur ska era barn bli lyckliga utan en pappa”, får Mariette Hansson höra av kritiker gällande hennes föräldraskap. Nu sätter hon ner foten!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Schlagerstjärnan Mariette Hansson, 39, radar nu upp ett par meningar, vilka hon menar att hon stött på i sitt föräldraskap tillsammans med hustrun Isabelle Grönqvist, 33.

Se också: 7 saker du inte visste om MarietteBrand logo
Se också: 7 saker du inte visste om Mariette

”Ni är så egoistiska som tar ert barn ifrån rätten att ha en pappa”

”Ännu ett rotlöst barn, ni är vidriga”

”Alla barn har en pappa”

”Hur ska era barn bli lyckliga utan en pappa”

Mariette Hansson möter kritiken

Med hustrun Isabelle Grönqvist har Mariette Hansson den sju månader gamla sonen Dante, och även 3-åriga bonusdottern Disa.

Annons

”Om vi alla tar några steg tillbaka från de normer vi blir matade med i samhället, så är väl ändå ’pappa’ en titel mannen bör göra sig förtjänt av och har ingenting med biologi att göra? Jag anser att det är ett ord vi använder oss av för att titulera en manlig förälder”, skriver hon nu på sina sociala medier.

”Vad blir skillnaden?”

”Trots att det inte pratas mycket om det, så är det vanligt att heterosexuella par får hjälp av donation och då är det ju inget snack om att barnet har två pappor? I de fallen är det den närvarande föräldern som är pappan. Vad är skillnaden? Alla fina själar som donerar ägg eller simmare, väljer inte att bli föräldrar - de väljer att hjälpa de som vill bli föräldrar. Föräldraskap har ingenting med biologi att göra”, skriver Mariette Hansson nu efter kritiken hon stött på.

Annons
Nu svarar Melodifestivalen-stjärnan Mariette Hansson upp på kritiken hon fått gällande hennes familjesituation. Folk menar nu att parets barn behöver en manlig förebild, något som Mariette inte håller med om!

”För att förtydliga, detta handlar INTE om bara män eller enbart om oss som familj. Detta är större än så. Detta handlar om att föräldraskap inte sitter i biologin. Oavsett hur din familj ser ut… en förtjänar sitt föräldraskap”, förklarade hon vidare.

Se också: 10 Historiska HBTQ+profilerna vi minnsBrand logo
Se också: 10 Historiska HBTQ+profilerna vi minns
Annons