Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mariette Hansson om hur hon uppfostrar barnen – efter kritiken

08 sep, 2022 
Elin Jonsson
Fotograftt
Mariette om hur hon uppfostrar barnen – efter kritiken
Inte sällan får Mariette Hansson utstå kritik för sitt föräldraskap.
Nu berättar hon hur hon gör för att inspirera sina barn och få dem till att bli de bästa människorna de kan bli!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under sommaren lät schlagerstjärnan Mariette Hansson, 39, meddela att hon och hustrun Isabelle Grönqvist, 33, ofta möter kritik för sitt föräldraskap. Hon berättade då att de bland annat får höra kommentarer som: ”Hur ska era barn bli lyckliga utan en pappa” och fraser i stil med: ”Ännu ett rotlöst barn, ni är vidriga”. De hemska orden sätter såklart sina spår i paret som tillsammans har den nio månader gamla sonen Dante, och även 3-åriga dottern Disa.

Se också: Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artistenBrand logo
Se också: Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artisten

”Om vi alla tar några steg tillbaka från de normer vi blir matade med i samhället, så är väl ändå ’pappa’ en titel mannen bör göra sig förtjänt av och har ingenting med biologi att göra? Jag anser att det är ett ord vi använder oss av för att titulera en manlig förälder”, skrev hon efter hon öppnat upp om hatet de så ofta möter.

Annons

Mariette Hanssons fina tips för barnen

Och nu igen tar hon till orda på sina sociala medie-plattformar. I ett nytt inlägg visar hon upp ett filmklipp med snuttar från familjelivet. Samtidigt gör hon klart för sina följare hur hon väljer att uppfostra sina barn.

”Vi förklarar för våra barn att de ska älska sig själva och våga gå sin egen väg. Men hur ska vi kunna inspirera dom om vi själva inte kan leva efter det? Barn tar trots allt efter det vi gör, inte det vi säger”, förklarar hon.

”Om du håller dig fast vid någonting för någon annans skull, visa istället att du går din egen väg för att du älskar dig själv - precis som du hade velat att dina barn skulle göra”, skriver hon nu på sina sociala medier.

Foto: TT/Instagram

Annons