Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mariette Hansson orosanmäld till socialtjänsten – egna orden

28 jan, 2022 
Elin Jonsson
Porträtt av Mariette Hansson som har blivit anmäld till socialtjänsten.
Två månader efter förlossningen är Mariette Hansson tillbaka på scenen. Men att hon redan är tillbaka till jobbet har nu lett till att någon har anmält henne till socialtjänsten.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Melloartisten Mariette Hansson, 38, och hustrun Isabelle Grönqvist, 33, fick sitt första gemensamma barn under hösten. Så Isabelles dotter Disa har nu en liten lillebror som heter Dante.

Se också: Mariette Hansson och Isabelle Grönqvists kärlekssagaBrand logo
Se också: Mariette Hansson och Isabelle Grönqvists kärlekssaga

Härom veckan berättade Mariette Hansson att hon mött en hel del kritik, då hon två månader efter förlossningen är tillbaka på jobbet.

”Det är tröttsamt att behöva få så mkt kritik för att jag väljer att jobba som nybliven mamma. Varför hyllas nyblivna pappor som gör karriär men vi kvinnor kritiseras?”, skrev hon på sina sociala medier nyligen.

Mariette Hansson anmäld till socialtjänsten

Men nu har en av kritikerna tagit det hela ett steg längre, och valt att göra en anmälan till socialtjänsten. Och Mariette Hansson delar nu dokumentet på Instagram, där det bland annat står:

Annons

”Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik.”, står det bland annat i anmälan till socialtjänsten.

”Barnet får inte tillräckligt med uppmärksamhet”

”Mamman är ute och spelar musik, hen har sett det på hennes Instagram. Det är mycket spelningar runt mamman och Dante får inte den uppmärksamhet han behöver.”, låter orosanmälan som inkom via telefon den 17 januari.

I dokumentet framkommer det även att anmälaren inte har en direkt koppling till Mariette Hansson utan att hen endast utgått från det hen sett på sociala medier och att ”vänner till mamman sett att barnet inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet”.

Anmälaren säger sig få ”ont i hjärtat” och ”tycker synd om bebisen” som inte får ”tillräckligt med uppmärksamhet”, enligt hen.

Mariette om soc-anmälan gällande sonen Dante

I samma veva som Mariette Hansson delar bilden av dokumentet sätter hon ner foten, samtidigt som hon bjuder in anmälaren på en fika.

Annons

”Är du en av de så kallade ”gemensamma vännerna” så kan du väl höra av dig så bjuder vi på fika! Utbildning i jämställdhet & hur du sköter ditt eget ingår.”

För Aftonbladet berättar hon mer om känslorna efter det att hon fått soc-anmälan.

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det för att det var så himla overkligt att få ett sådant brev till sig, där någon dessutom har kollat igenom min Instagram och påstår att jag spelar och jobbar så mycket att jag inte kan ta hand om mitt barn. Jag kan inte säga att det här har påverkat mig negativt på något sätt, det enda jag känner är att de här resurserna hade kunnat läggas på fall som verkligen behöver det. Och att det säkert finns väldigt många som hade behövt det här, säger hon till Aftonbladet.

Se också: Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artistenBrand logo
Se också: Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artisten
Annons