Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Micael Bindefeldts ord om makens kamp mot cancer: ”Ett helvete”

17 mar, 2023 
Micael Bindefeldt Nicklas Sigurdsson Carina Bergfeldt
Förra året drabbades Nicklas Sigurdsson av en elakartad cancer. Det berättar han ihop med maken Micael Bindefeldt i fredagens Carina Bergfeldt.
— Det var ju... ett helvete faktiskt, säger Bindefeldt i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Festfixaren Micael Bindefeldt och Nicklas Sigurdsson, 54, har varit ett par i 27 år. Men i kvällens Carina Bergfeldt gör de sitt första gemensamma tv-framträdande. De gifte sig 2016 – samma år som de fick sonen Simeon. Men genom åren har de undvikit att prata om sitt liv ihop offentligt.

Se också: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina BergfeldtBrand logo
Se också: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina Bergfeldt


I kvällens Carina Bergfeldt öppnar Nicklas och Micael upp sig om en händelse som skakade om deras liv. Förra året drabbades Nicklas av en elakartad cancer.

— Jag var och tränade på gymmet, och tyckte att jag var svullen på halsen. Efter mycket om och men så gick jag till läkaren, som gjorde en biopsi. När jag gick tillbaka en vecka senare fick jag besked om att jag hade en elakartad cancer. Det var en hpv-baserad cancer, samma cancerform som tjejer får livmoderhalscancer av, säger Nicklas.

Annons

Fick inte äta eller prata

När Nicklas berättar om händelsen blir Micael påtagligt berörd och tårögd.

— Det var ju... ett helvete faktiskt. Under åtta veckor hade ju Nicklas ingen möjlighet att varken äta eller dricka. Jag menar inte inte ett riskorn, inte en vattendroppe, inte svälja sitt eget saliv utan han hade en slang till magen och fick all näring och vätska den vägen, säger Micael Bindefeldt och fortsätter:

— Under fyra av de åtta veckorna så kunde du nätt och jämnt prata, utan du hostade bara. Och två av dem kunde du inte ens viska, då fick vi sms:a till varandra.

Nicklas svarar då att han alltid var inställd på att bli frisk.— Jag tror det är svårare att stå bredvid. Jag var helt fokuserad på att jag skulle klara av det här. Sedan är det bara att nöta sig igenom, säger Nicklas Sigurdsson.

Annons