Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mick Jagger talar ut om Charlie Watts död: ”Saknar det otroligt mycket”

04 okt, 2021 
Johanna Svan
Mick Jagger och Charlie Watts från The Rollling Stones.
Nu talar Mick Jagger ut om döda trummisen Charlie Watts i The Rolling Stones och hur bandet har gått vidare efter dödsfallet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

The Rolling Stones trummis, Charlie Watts, dog den 24 augusti 2021. Han blev 80 år gammal. Bara några veckor tidigare kom beskedet att han inte skulle vara med på bandets turné eftersom han återhämtade sig från ett medicinskt ingrepp.

Se också: Hon växte upp med Mick Jaggers dotter

Cara Delevingne – 6 saker du inte visste om modellenBrand logo
Cara Delevingne – 6 saker du inte visste om modellen

Charlie Watts agent, Bernard Doherty, säger att Watts gick bort ”fridfullt på ett sjukhus i London, omgiven av sin familj”.

Mick Jagger berättar om sorgen

I en intervju med Zane Lowe på Apple Music 1 berättar Mick Jagger om tiden i studion med Charlie Watts, sorgen och valet att fortsätta med turnén efter Charlie Watts bortgång.

Annons

– Utan att ha Charlie med oss kommer det att bli väldigt svårt, säger Mick Jagger.

– Vi har ju låtarna där han är med, men om vi skapar ny musik kommer han inte finnas med. Det är väldigt sorgligt. Vi jobbade faktiskt i studion ganska nyligen, medan vi gjorde Tattoo You-grejerna. Ronnie var i studion. Charlie kom dit och vi jobbade och lekte vi runt med lite olika saker. Det känns som det var igår vi var i studion tillsammans. Det är så konstigt och väldigt sorgligt. Jag menar, det är en så lång tid att jobba tillsammans med någon på det här sättet och man lär känna varandra så bra. Du känner till deras egendomliga egenskaper och de känner till dina. Och man pratar ett speciellt språk med varandra som musiker, såklart, som i allt annat. Det är svårt att prata om musik, men efter all denna tid hittar man ett sätt att kommunicera med varandra. Det är väldigt sällsynt och jag saknar det otroligt mycket.

Annons


Rolling Stones turné

Rolling Stones turné No filter påbörjades redan 2017, och var tänkt att avslutas 2020 men det blev inte så, så nu är de igång igen. Att fortsätta turnén utan Charlie Watts har ifrågasatts.

– Vissa personer sa ”Charlie är död. Ni borde inte göra turnén”. Men grejen med The Rolling Stones tror jag är att under hela vår karriär har vi stått ut med motgångar, säger Mick Jagger till Apple Music.

Charlie Watts hade velat att de fortsatte

– Vi har haft uppgångar och nedgångar, mest uppgångar för att vara ärlig. Men vi har haft motgångar och den här är förmodligen den allra svåraste. Vi bokade turnén och skulle spelat förra året. Vi kunde inte göra det på grund av pandemin, men jag tror att alla i bandet bara tänkte att vi skulle fortsätta. Efter de första spelningarna kändes det verkligen bra. Jag är glad att vi gör det. Jag vet att Charlie skulle vilja att vi gjorde det, och jag tror att publiken vill att vi gör det. Självklart är det annorlunda, och självklart är det ledsamt på så många plan. Men jag menar, du måste bara gå ut där och spela igen. Det gör att du mår bättre. Så jag tror att det är väldigt bra att vi gör det.

Annons

Outgivet material från The Rolling Stones

Mick Jagger berättar även för Apple Music om att återvända till outgivet material.

– Någon säger till mig, ”Det måste finnas andra låtar som du spelat in” och jag sa att ja det finns andra låtar, men de är inte klara än. Jag vill inte släppa musik som inte är bra nog. För det finns ett historiskt intresse i låtarna, jag vill att de ska vara bra och intressanta och roliga, eller så. Det finns ofta en anledning till att man inte släpper en låt.

Mick Jagger berättar även för Apple Music om att gå tillbaka till Tattoo You-arkivet…

– Det folk ofta gör är att de hackar sig in i gamla arkiv eller köper dem av någon. Det som ges ut är ofta inte färdigställt, eller förfärligt dåligt mixat. Så du hör inte hur det egentligen ska låta. Du hör bara en vag version av det, men inte den riktiga inspelningen i linje med resten av albumet. Vid denna release reste jag tillbaka i tiden. Tidsramen var verkligen lång, för Tattoo You’var inte ett album där vi gick in och sa “Okej låt oss spendera X månader i studion för att göra det här albumet”. Det var många låtar inspelade under en lång tid. Så jag har tagit lång tid på mig att gå igenom arkivet för att göra albumet rättvisa.

Pandemin har varit speciell, även för stora stjärnor. Mick Jagger spenderade den med att skriva ny musik.

– Under pandemin skrev jag mycket ny musik. Så jag är väldigt intresserad av att göra nya saker, såväl som att jobba med tidigare material. Jag är medveten om att de här låtarna har en signifikant betydelse och vikt för människor, och självklart även för mig.

Fakta The Rolling Stones

  • The Rolling Stones är ett brittiskt rockband som bildades den 25 maj 1962 i London.
  • Gruppens frontfigur var i början multiinstrumentalisten Brian Jones, men i mitten av 1960-talet tog duon Keith Richards och Mick Jagger över och har sedan dess varit tongivande inom gruppen.
  • Under 1960-talet var de tillsammans med The Beatles bland de absolut populäraste brittiska musikgrupperna.
  • Rolling Stones uppnådde höjden av sin popularitet 1965–1981 och har sedan dess dragit stor publik under sitt turnerande runt om i världen.
  • Gruppen invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1989.
    Källa: Wikipedia
Annons